Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Έκλεψαν και την προτομή του Εμμανουήλ Παπά στη Δάφνη. Εικόνες ντροπής στον δήμο Δάφνης – Υμηττού.

 


Άγνωστοι, έκλεψαν την προτομή του Εμμανουήλ Παπά από την ομώνυμη πλατεία που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κρήτης & Ακροπόλεως στη Δάφνη.

Δυστυχώς, πρόκειται για ένα ακόμα απαράδεκτο κρούσμα της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου Δάφνης-Υμηττού, καθώς  το 2013 εξαφανίσθηκε η προτομή της Μπουμπουλίνας. Το 2021 εξαφανίσθηκε η προτομή του Νέστωρα Δημόπουλου. Το 2022 εξαφανίσθηκε το έργο τέχνης αφιερωμένο στην Ειρήνη, του ζωγράφου Δημήτρη Χατζινα και τώρα εξαφανίζεται και η προτομή του Εμμανουήλ Παπά.

Η προτομή του Εμμανουήλ Παπά, έργο του Στέλιου Τριάντη, ανεγέρθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Εμμανούλ Παπάς» της Αθήνας και εγκαινιάστηκε στις 24 Μαρτίου 1985, ενώ η πλατεία πήρε το όνομα του Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών δυνάμεων του 1821 τον Ιούνιο του 1980, κατόπιν συνεργασίας της τότε Δημοτικής Αρχής του αείμνηστου Χρήστου Μιχαλόπουλου με τον Σύλλογο «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ».  (περισσότερα εδώ).

Πηγή: dafninews.wordpress.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια