Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Εκδήλωση των ΚΟ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις επικείμενες δημοτικές εκλογές

Εκδήλωση πραγματοποίησαν οι ΚΟ Δάφνης - Υμηττού, την Τετάρτη 12 Ιούλη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ναυσικά Τόλια - Κηπουρού, δημοτικός σύμβουλος Δάφνης - Υμηττού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τόνισε ότι το ΚΚΕ τόσο στην εκλογική μάχη του Μάη όσο και σε αυτή του Ιούνη, μέσα σε έναν συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, κατέγραψε διακριτή άνοδο σε ψήφους και ποσοστό σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Κάλεσε τον Χρήστο Κατσώτη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτή της εκλογικής περιφέρειας Β΄ Αθηνών από το 2012, να μιλήσει για τις εκτιμήσεις του ΠΓ του ΚΚΕ για τις εκλογές και τον δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Στην ομιλία του ο Χρήστος Κατσώτης ανέδειξε ότι το ΚΚΕ και τον Μάη και τον Ιούνη, μέσα σε έναν συνολικά αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, κατέγραψε διακριτή άνοδο σε ψήφους και ποσοστό σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Συγκεκριμένα άνοδο 100.000 ψήφους και 2,5% σε ποσοστό. Τόνισε ότι η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι δείκτης ανόδου του κύρους του Κόμματος στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό, που έχει καταχτηθεί 

από την πρωτοπόρα δράση του κόμματος σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της προηγούμενης περιόδου. Στους εργατικούς αγώνες και κινητοποιήσεις, στη στάση του την περίοδο της πανδημίας, στη θέση και δράση του απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την ελληνική εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια, στη δράση της ΚΝΕ σε φοιτητές και μαθητές, που εκφράστηκε και με την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές εκλογές.

Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε σε όλες τις κρίσιμες στιγμές κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Ν∆, το 2019-2023, ασκώντας με σταθερότητα αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων μέσα στους αγώνες, αλλά και στη Βουλή αναδεικνύοντας τις ταξικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων. 

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή, ευκαιριακή, αλλά σχετίζεται με αγωνιστικούς δεσμούς στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στο χωριό, στους χώρους Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, που αντέχουν και διευρύνονται και ανάλογα πρέπει να δυναμώσουν και να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο.

Χαρακτήρισε την μετεκλογική περίοδος ως δύσκολη για τον λαό. Η ΝΔ με τις προγραμματικές δηλώσεις σηματοδοτεί την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης με οδηγό τα μνημόνια διαρκείας, τα ματωμένα πλεονάσματα και τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις. Η πολιτική της ακολουθεί το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, που σημαίνει λιτότητα και μαχαίρι σε δαπάνες στην υγεία στην παιδεία στην πρόνοια που αφορούν στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες. Υλοποιεί τις δεσμεύσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης με 79 προαπαιτούμενα και σχεδόν 1.000 «μεταρρυθμίσεις για το επόμενο διάστημα. Μέχρι τέλος Αυγούστου έχουν δεσμευτεί να έχει εγκριθεί ένα σημαντικό πακέτο αντεργατικών αντιλαϊκών προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, με βασική αιχμή μια νέα φοροεπίθεση στην εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους. 

Όσο για τις εξαγγελίες για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, η κυβέρνηση επιχειρεί να τις παρουσιάσει ως φιλολαϊκά μέτρα, προσπαθώντας να καλλιεργήσει στάση αναμονής στον λαό, είναι ψίχουλα τα οποία μάλιστα είναι «υπό την αίρεση» των «δημοσιονομικών περιθωρίων» και των ματωμένων πλεονασμάτων, της φοροαφαίμαξης δηλαδή των λαϊκών στρωμάτων, που μόνο το πρώτο 5μηνο του 2023 «υπεραπέδωσε» πάνω από 3,5 δισ. Ευρώ.

Αξιοποιώντας και την αντιλαϊκή ομοφωνία όλων των αστικών κομμάτων, στη συζήτηση στη Βουλή, έδωσε έμφαση ο Μητσοτάκης στην προσπάθεια να στοιχηθεί ο λαός στην πολιτική αυτή που τον τσακίζει, καθώς σημείωσε ότι αυτή «δεν είναι μόνο πολιτική αλλά και μια κοινωνική προσπάθεια» και ότι «τις μεγάλες ιστορικές τομές μπορούν να τις πραγματοποιούν μόνο οι μεγάλες συναινέσεις και, τελικά, οι ευρύχωρες κοινωνικές συμμαχίες».

Μόνο το ΚΚΕ λέει την αλήθεια, ότι ναι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αλλά αυτό χρειάζεται ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Απέναντι στην απογοήτευση, τη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις, το ΚΚΕ επιμένει ότι η ελπίδα για τον λαό είναι εδώ. Βρίσκεται στον δρόμο της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική, με αυτό το σύστημα, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ.

Μπροστά μας βρίσκονται σημαντικές πολιτικές μάχες, ξεχωρίζουμε σε αυτήν τη διαδικασία τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Το κόμμα μας έχει αναδείξει ότι καμία φιλολαϊκή περιφερειακή ή τοπική πολιτική, δεν μπορεί να υπάρξει, όσο η γενική πολιτική της χώρας έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Οι δυνάμεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες και του Δήμους έχουν στην προτεραιότητά τους την στρατηγική του κεντρικού κράτους όπως υλοποιείται από τα κόμματα που συγκροτούν κάθε φορά τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου ανεξάρτητα του όποιου πρόσημου, που είναι τα κέρδη των ομίλων, των λίγων, κόντρα στις ζωές του λαού, των πολλών.

Το δίλημμα και των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών είναι: Απέναντι στο μπλοκ των αστικών κομμάτων που διοικούν Περιφέρειες και Δήμους, ανεξάρτητα από το πως θα εμφανιστούν στις εκλογές να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά, με κατάκτηση νέων θέσεων και Δήμων, η δύναμη της εργατικής λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης, οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης, που είναι η έκφραση των αγώνων των εργαζομένων, της νεολαίας των επαγγελματιών και αγροτών, των αγώνων για την προστασία του περιβάλλοντος της προστασίας της ζωής από τις φυσικές καταστροφές. Αντεπίθεση είναι η δική μας απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου που επεξεργάζονται οι ενώσεις του όπως η ΕΕ, υλοποιούν τα κόμματα του και εξειδικεύουν οι εκλεκτοί τους στους δήμους και τις περιφέρειες.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των επιστημόνων, των αγροτών και επαγγελματιών, των γυναικών, της νεολαίας. Ο σ. Θεοδωρόπουλος Υποψήφιος της ΛΣ στο Δήμο της Δάφνης - Υμηττού έχει όλα τα κριτήρια και μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας για μαχητική αντιπολίτευση από την σκοπιά των εργατικών λαϊκών συμφερόντων. Υπάρχει δυνατότητα να εκφραστεί και σε αυτήν τη μάχη μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πανελλαδικά.

Παίρνοντας το λόγο η Ναυσικά τόνισε ότι εναλλαγή και ανάπτυξη των αγωνιστών αποτελεί κομβικό ζήτηµα για την ίδια την πορεία και την εξέλιξη του αγώνα του λαού. Η νέα γενιά αγωνιστών με τις γνώσεις και αγωνιστικότητα που τη διακρίνει αλλά και έχοντας στις αποσκευές της τη συσσωρευμένη πείρα της μακρόχρονης δουλειάς, της εμπειρίας, του παραδείγματος των κομμουνιστών στον Δήμο είναι σίγουρο πως θα αναπτύξει και θα ενισχύσει αυτή τη δουλειά έως την τελική νίκη της εργατικής τάξης.

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, όπως ήδη γνωρίζεται ορισμένοι έχω τη χαρά, να ανακοινώσω εκ μέρους των Κομματικών Οργανώσεων Δάφνης και Υμηττού του ΚΚΕ, ότι στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Δάφνης - Υμηττού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος. Μέλος του Τομεακού γραφείου του ΚΚΕ των Ανατολικών Συνοικιών. Ο σύντροφος είναι 34 ετών. Παντρεμένος με ένα παιδί. Τυπογράφος - Λιθογράφος στο επάγγελμα. Εργάζεται σε επιχείρηση του κλάδου και είναι μέλος στο Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου. Στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος.

Σε χαιρετισμό του ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, έδειξε πως και τα τοπικά προβλήματα του λαού σχετίζονται άμεσα με τα κεντρικά. Τέτοιο είναι το παράδειγμα του τουριστικού θαύματος και η ΠΥΡΚΑΛ που σχετίζεται, καθώς θέλουν να αδειάσουν το κέντρο της Αθήνας για περισσότερα ξενοδοχεία. Αντίστοιχα στο παράδειγμα του λόφου Κοπανά το λαϊκό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε θέση μάχης. Στον λόφο εκείνο ουσιαστικά έκαναν έξωση στον λαό της περιοχής και τον καλούν τώρα να τον εξαγοράσει πάλι με τα λεφτά του λαού. Ανέδειξε ότι οι άλλες δυνάμεις δεν αμφισβητούν την λειτουργία του συστήματος. Η στάση της διοίκησης είναι στήριξη της κυβέρνησης και ο λαός στην απέξω. Επιπρόσθετα η στάση αναμονής που καλλιεργούν άλλες δυνάμεις, προσπαθούν να βάλουν το κίνημα στον πάγο υποσχόμενοι λύσεις ως σωτήρες. Η δική μας στάση είναι να διεκδικούμε την κάλυψη των δικών μας αναγκών με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα. Γιατί τελικά το σύγχρονο και καινοτόμο είναι να σκεφτούμε με τις δικές μας ανάγκες προσαρμοσμένες στις σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες. Είναι να βρίσκεσαι στο πλευρό εκείνων που μοχθούν και παλεύουν για αυτό που μπορεί να θεωρείται και αυτονόητο.

Δεσμευόμαστε ότι το επόμενο διάστημα θα δώσουμε με μαχητικότητα και αισιοδοξία την μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά και όλες τις καθημερινές μάχες για την καλυτέρευση των όρων ζωής του λαού.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβριο 2023 σε Δάφνη Υμηττό.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια