Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ομιλία για την αναζήτηση της εθνικής μας ταυτότητας με τη συνοδεία μουσικών από το Μουσικό εργαστήριο Δάφνης-Υμηττού - 18/6/2023 7:30 π.μ.

Ένα θέμα με ενδιαφέρον και εξέλιξη, καθώς το σύγχρονο αποτύπωμα της χώρας και των ανθρώπων της  ήδη απαντάται δίπλα και μαζί με άλλες χώρες στα πεδία της επιστήμης, της προόδου, των τεχνών και του πολιτισμού. 

Ομιλητής ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, Ομ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, πρ. Πρύτανης ΕΚΠΑ & Αντ. Μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας.

Την ομιλία θα πλαισιώσουν με μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Εργαστηρίου ΚΔΑΠ Δάφνης-Υμηττού, γεφυρώνοντας τις χρονολογικές και γεωγραφικές αποστάσεις αναδεικνύοντας το μεγαλείο της μουσικής και της τέχνης, όταν αυτές υπηρετούν μουσικοί και συνθέτες με αγάπη και συμπόνια για τον άνθρωπο.

Ο εμπλουτισμός των ακουσμάτων είναι κομβικής σημασίας προκειμένου να συντελεστεί το πέρασμα από τη σημερινή τραπ στη μουσική του Χατζιδάκι. Το ιδανικότερο μέρος για αυτή τη διαδρομή στο χρόνο, είναι το Σπίτι-Μουσείο Μπουζιάνη.

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 & ώρα 7.30 μ.μ. – Αύλειος χώρος Μουσείου Γ. Μπουζιάνη (Γ.Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια