Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Με δικό του περίπτερο συμμετέχει ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού στη 2η Αttica Green Expo 24 έως 27 Μαΐου 2023

Με δικό του περίπτερο συμμετέχει ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού στη 2η Αttica Green Expo, που θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο TAE KWON DO Παλαιού Φαλήρου, από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2023, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Η Αttica Green Expo είναι μια έκθεση με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο η οποία συνδέει τους πολίτες με τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς φορείς.

Βασικός της άξονας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, η ενημέρωση για το θετικό οικολογικό αντίκτυπο, αλλά και η ανάδειξη της προσπάθειας των εταιρειών και των φορέων σε καινοτόμες δράσεις και πρακτικές που αφορούν τον πλανήτη μας.

Η Attica Green Expo αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως μέρος της λύσης σε αυτό που ονομάζεται ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στις νέες γενιές.

Στην έκθεση προβλέπεται η συμμετοχή χιλιάδων παιδιών, τα οποία μέσω των παιχνιδιών, των θεατρικών δράσεων και των δρώμενων που έχουν σχεδιαστεί, θα μυηθούν και θα συνειδητοποιήσουν την αξία της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής αγωγής.

Αναλυτικότερα, θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν για την αξία της βιωσιμότητας μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα όπως τη δεντροφύτευση, το survivor ανακύκλωσης, τη διαδραστική ενημέρωση για την κυκλική οικονομία, τη βιώσιμη μαγειρική, το λούνα παρκ ανακύκλωσης από τους μπλε κάδους, τα μαθήματα ηλεκτροκίνησης από τη ΔΕΗ BLUE και πολλά άλλα.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των εταιρειών, που συμμετέχουν στη Attica Green Expo, καλύπτουν όλα όσα αφορούν στους εξής τομείς:

  • Δημόσιοι Φορείς
  • Έξυπνες πόλεις
  • Βιώσιμη κινητικότητα & Πράσινες μεταφορές
  • Πράσινη Ενέργεια
  • Συστήματα Ανακύκλωσης
  • Ιδιωτικές εταιρείες

 Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 24-5-2023 και ώρα 15:00.  Πληροφορίες για την πρόσβαση στο Εκθεσιακό Κέντρο, δείτε → ΕΔΩ. Περισσότερα για την έκθεση, δείτε → ΕΔΩ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια