Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ohayo tea house στη Δάφνη: Εμπειρία και απόλαυση ταυτόχρονα

 Ohayo, ένα tea house λουλουδένιο, πρωτότυπο και διαφορετικό από τ’ άλλα.



Η επίσκεψη στο πρώτο Tea House - Floral Studio στην Ελλάδα είναι πράγματι εμπειρία και απόλαυση ταυτόχρονα.

Ohayo, ένα tea house λουλουδένιο, πρωτότυπο και διαφορετικό από τ’ άλλα. Σε απόσταση αναπνοής από το σταθμό του μετρό στη Δάφνη, αποτελεί μια πραγματική όαση γαλήνης μέσα στην πολύβουη πρωτεύουσα συνδυάζοντας τη γοητεία της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου με την αναζωογονητική ομορφιά των λουλουδιών.
Στον καλαίσθητο χώρο του Ohayo κυριαρχούν οι ιαπωνικές deco επιρροές που συνδυάζονται αρμονικά με σκανδιναβικά στοιχεία, δημιουργώντας ένα ήρεμο, χαλαρωτικό περιβάλλον. Η Μαρία Νικ. Μουστάκη και ο Ηλίας Νικ. Μουστάκης, αδέλφια και επικεφαλείς της Moustakis Flower Company, ονειρεύτηκαν τη δημιουργία ενός ιδιαίτερου χώρου, ενσωματωμένου στο ανθοπωλείο της οικογενειακής επιχείρησης όπου θα μπορούσε κανείς ν’ απολαμβάνει τον καφέ ή το τσάι του περιτριγυρισμένος από λουλούδια. Σε ένα ταξίδι ζωής στην Ιαπωνία, όπου η Μαρία παρακολούθησε workshops ανθοδετικής, ανακάλυψε ότι το όραμά τους είχε ήδη “ενσαρκωθεί” στα Ιαπωνικά cafe και αποτελεί μέρος του τρόπου ζωής για τους Ιάπωνες που αγαπούν πολύ και σέβονται ιδιαίτερα τα λουλούδια. Έτσι, επέστρεψε αποφασισμένη να πραγματοποιήσει την χρόνια επιθυμία τους. Επιμελήθηκε η ίδια τη διακόσμηση του Ohayo έχοντας σπουδάσει αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Η εύηχη ιαπωνική λέξη Ohayo σημαίνει “Καλημέρα” και η -απαραίτητη- ανάπαυλα σ’ ένα χώρο που παραπέμπει σε zen “μυστικό κήπο” μέσα στην πόλη, κάνει πράγματι τη μέρα μας καλύτερη.

Στο Ohayo οι έντονοι ρυθμοί επιβραδύνονται...ο απαλός ήχος του τρεχούμενου νερού γαληνεύει το πνεύμα και το βλέμμα ξεκουράζεται στη θέα της εκλεπτυσμένης ομορφιάς των λουλουδιών που είναι οι διακριτικοί πρωταγωνιστές του χώρου. Σύμφωνα, εξάλλου, με έρευνες η συνύπαρξή μας με φρέσκα λουλούδια σ’ ένα χώρο μειώνει το στρες και είναι ένας από τους πολλούς λόγους που οι αθλητές της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης μαζί με τον προπονητή τους κ. Θοδώρή Βλάχο έχουν κάνει την επίσκεψη τους στο Ohayo Tea House θεσμό.

Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης: Βλάχος (προπονητής), Φουντούλης, Ζερδεβάς, Δερβίσης, Καπότσης, Κολόμβος, Μουρίκης, Κραβαρίτης, Σκουμπάκης, Γκιουβετσής

Στο ολάνθιστο Ohayo μπορείτε ν’ απολαύσετε το εξαιρετικής ποιότητας ιαπωνικό τσάι σε μια ποικιλία γεύσεων. Οι λάτρεις του καφέ, θα εκτιμήσουν τη γεύση και το άρωμα του, ενώ στα must-try περιλαμβάνεται η σπιτική λεμονάδα με το ασιατικής καταγωγής εσπεριδοειδές yuzu. Αν, πάλι, επιλέξετε το Ohayo για ένα χαλαρό ποτό δοκιμάστε τα ιαπωνικά ουίσκι “Nikka from the barel” και “Suntory Hibiki”, το premium ρούμι “Don Papa” από τις Φιλιππίνες, την ιαπωνική βότκα από λευκό ρύζι “Suntory Haku. Οι αθλητές μας προτιμούν φυσικά να απολαμβάνουν την μεγάλη ποικιλία τσαγιών,όπως και τις ισορροπημένα διατροφικά σαλάτες του.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα υπέροχα, ιδιαίτερα γλυκά του Ohayo όπως tiramisu, κλασικό είτε με matcha, lemon yuzu tart, yuzu carrot cake και το αγαπημένο σε όλους matcha flan pie.

Έκπληξη αποτελεί το “The Shokupan toast with apple and cheddar”, χειροποίητο ιαπωνικό ψωμί με μουστάρδα Dijon λιωμένο cheddar και λεπτές φέτες κόκκινου μήλου.


Το Ohayo μας επιφυλάσσει πολλές ακόμη όμορφες εκπλήξεις (όπως οι βραδιές sushi, ιδιαίτερα σεμινάρια φύτευσης (kokedama) και ανθοδετικής (ikebana), ημερίδες και well being gatherings με προσκεκλημένους ομιλητές και personal coaches από την Ιαπωνία κ.α.). Ο χώρος του είναι ιδανικός για επαγγελματικά ή εταιρικά events.

Κι’ αν θελήσετε να βάλετε ohayo πινελιές στον δικό σας χώρο, μπορείτε να προμηθευτείτε τα φυτά, τα λουλούδια, ακόμη και το set up τσαγιού.

Πηγή: lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια