Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Στον Υμηττό βρήκαμε τα πιο ωραία καφέ

γράφει ο Νικόλας Γεωργιακώδης στο in2life.gr 


Βαρέθηκες τον καφέ στο κέντρο και θες να… λιαστείς με καφεΐνη κάπου αλλού; Μήπως να περάσεις μια γύρα από τον Υμηττό;

Η περιοχή στους πρόποδες του αθηναϊκού βουνού προσφέρεται για πάσης φύσεως ροφήματα και σνακ, σε όμορφα μαγαζάκια που θα σε φιλοξενήσουν από νωρίς το πρωί, μέχρι όσο έχεις διάθεση να κάτσεις.

Εκκεντρικόν

Κωνσταντινουπόλεως και Πλ. Υμηττού 16, τηλ: 21 1013 5507

Καφέ πάνω στην πλατεία Υμηττού που αποτελεί καθημερινό τόπο αράγματος για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι πιάνουν θέση στα τραπεζάκια που βγάζει έξω για να απολαύσουν τον πρώτο ή τον δεύτερο καφέ της ημέρας, αλλά και brunch. Το μεσημέρι στον κατάλογο προστίθενται χορταστικά burgers, hot dog με λουκάνικο προβατίνας και πληθωρικά sandwich, με αποκορύφωμα εκείνο με τα μοσχαρίσια παϊδάκια. Το Εκκεντρικόν παραμένει ανοικτό μέχρι αργά, σερβίροντας καλοφτιαγμένα κοκτέιλ στα 7€.

Koupa

Βρυούλων 1 και Πλ. Υμηττού 11, τηλ: 21 0762 6245

Μικρούλι, ίσα που θα το πάρει το μάτι σου, αλλά συμπαθέστατο, αυτό το καφέ βγάζει λίγα τραπεζάκια στην πλατεία, αλλά και στο «μπιστρουδένιο» εσωτερικό του και σερβίρει ωραιότατα ροφήματα – καφεϊνούχα και μη – αλλά και χειροποίητα σνακ και σάντουιτς για να τα συνοδεύσεις, όπως γαλλική μπαγκέτα καπνιστή μπριζόλα, edam, λόλα, ντομάτα, σως μελιού, μουστάρδα και μαγιονέζα και μπαγκέτα οκτάσπορη, με λιαστή ντομάτα, φρέσκια mozzarella και pesto βασιλικού.

Peace of Mind

Πλ. Υμηττού 3, τηλ: 21 0762 1880

Μοντέρνο και άνετο, το Peace of Mind  σού δίνει ό,τι ακριβώς αναφέρει το όνομά του, με τα ηλιόλουστα τραπεζάκια του να γεμίζουν κόσμο που απολαμβάνει μυρωδάτο espresso, αρωματικά τσάγια και λαχταριστό brunch. Στα «οπωσδήποτε» η ταράτσα του, η οποία απολαμβάνει πανοραμική θέα στην πλατεία και είναι ό,τι πρέπει για να πέσεις με τα μούτρα σε ένα Open Sandwich με σολομό και γκουακαμόλε ή ένα Club με κοτοσαλάτα, μπέικον και κοτόπουλο. Επίσης θα το βρεις ανοικτό για ποτάκι και κοκτέιλ, στα 8€.

41 Street Cafe

Αντρέα Λεντάκη 41, τηλ: 21 0762 0254

Ξεμακραίνουμε λίγο από την πλατεία, για να πιάσουμε τραπεζάκι σε αυτό το ήσυχο καφέ, το οποίο βρίσκεται σε μια παλιά προσφυγική μονοκατοικία της δεκαετίας του 1950 και διοργανώνει συχνά πυκνά θεατρικά και βιβλιοφιλικά events. Εδώ πιάνεις θέση στην όμορφη αυλή αλλά και στο ήρεμο εσωτερικό του για ροφήματα και σνακ, ενώ παραμένει ανοικτό μέχρι για αργά για ωραιότατη, σπιτική sangria και κοκτέιλ. Αν είσαι φαν της ποδηλασίας τσέκαρε τη σελίδα του στο Facebook, μιας και πολλές ποδηλατοβόλτες ξεκινούν από εδώ.

Holy Llama

Γρ. Κυδωνιών 8, τηλ: 210 7626078

Σε vegan φούρνο έχεις βρεθεί; Στον Υμηττό θα βρεθείς, μιας στο Holy Llama πέρα από ωραία καφεδάκια που απολαμβάνεις στα λιγοστά του τραπεζάκια ο κατάλογος περιλαμβάνει ένα σωρό vegan λιχουδιές, όπως Babka με κροκάν αμυγδάλου και πραλίνα σοκολάτας, κρουασάν caprese (με χειροποίητη μοτσαρέλα, κάσιους, συμφωνία ντομάτας, pesto βασιλικού και αμυγδάλου και φύτρες) και χειροποίητο bagel (με τυρί κρέμα, tofu scramble, γαλλική σαλάτα, ντομάτα, avocado και vegannaise).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια