Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ενεργοποίηση της «Πλατφόρμας Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων (0,5%, 2%, 5%) και παρεπιδημούντων» για τους επαγγελματίες του Δήμου μας που υπόκεινται σε δημοτικό φόρο

 

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού ενημερώνει τους Επιχειρηματίες του Δήμου μας ότι ενεργοποίησε την παραγωγική λειτουργία της «Πλατφόρμας Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων» για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, τον αυτοματοποιημένο υπολογισμό και την είσπραξη των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων.

Οι Επιχειρηματίες του Δήμου μας που υπόκεινται σε δημοτικό φόρο, (0,5%, 2%, 5%) θα έχουν πλέον την δυνατότητα να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά τις υποθέσεις που αφορούν τις δηλώσεις ακαθαρίστων εσόδων και τη πληρωμή των αντίστοιχων τελών.

Η «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούντων» απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας που υπόκεινται στο τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων ή το τέλος παρεπιδημούντων, το οποίο είναι υπόχρεες να καταβάλουν σύμφωνα με την υποβληθείσα περιοδική τους δήλωση στην Α.Α.Δ.Ε.

Η ταυτοποίηση χρηστών για τις επιχειρήσεις πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης και συγκεκριμένα στο https://dae.govapp.gr/ στην ενότητα για τις επιχειρήσεις, όπου θα συνδέονται με κωδικούς τους taxisnet.

Για τις διαδικασίες που απαιτούνται υπάρχει εγχειρίδιο με πληροφορίες αναρτημένο στην ιστοσελίδα «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των Ακαθαρίστων Εσόδων και  Παρεπιδημούντων (dae.govapp.gr)».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών – Τμήμα Εσόδων, στα τηλ.: 2132085585, 2132085586 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση oikonomiko@dafni–ymittos.gov.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια