Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής sumi e στο Μουσείο Μπουζιάνη

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής ιαπωνικού sumie “Οι τέσσερις εποχές” στο Μουσείο Μπουζιάνη το απόγευμα της 18ης Μαρτίου 2023. Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης “Γεώργιος Μπουζιάνης” μαζί με τους μαθητές/τριες του σχολείου υποδέχθηκαν τους καλεσμένους. Όλοι οι χώροι γέμισαν με φιλότεχνο κοινό που ήθελε να  θαυμάσει έργα μαθητών του σχολείου και έργα ενήλικων εκπαιδευόμενων του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης που συνυπήρχαν στον χώρο. Οι μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης τραγούδησαν στα ιαπωνικά τον ιαπωνικό ύμνο και το τραγούδι Sakoura (άνθος κερασιάς) συνοδεία του μουσικού κου Δημήτρη Κονταξή για να τιμήσουν τους καλεσμένους.

Παρόντες στην εκδήλωση των εγκαινίων ο Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού κο Αναστάσιος Μπινίσκος, οι αντιδήμαρχοι υγείας και παιδείας κα Σκιαδοπούλου Γεωργία και κα Καρακώνη Βερίνα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Λιακόπουλος Χρήστος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Δαουλάρης Γιώργος, Ρούσσου Καλλιρρόη, Ντίνος Νικόλαος, ο τέως Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κος Πάνος Χαραλάμπους, η πρόεδρος του ΜΕΠΤ κα Λουίζα Καραπιδάκη, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κα Γεωργία Πολυζώη, διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων, εικαστικοί, καλλιτέχνες, συλλέκτες, γονείς και πολλοί φίλοι του σχολείου μας. Από την ιαπωνική Πρεσβεία τίμησε την εκδήλωση των εγκαινίων ο Ko Shiratori, μορφωτικός ακόλουθος, ο οποίος  απένειμε έπαινο στο σχoλείο από τον Ιάπωνα Πρέσβη στην Ελλάδα κο Nakayama Yasunori. Το βραβείο παρέλαβαν ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Ευσταθίου μαζί με τις εκπαιδευτικούς των Ε΄και Στ΄τάξεων κα Θωμαϊς Κρανά και Σταματία Μώρου.

Στους επισκέπτες δόθηκε κατάλογος της έκθεσης και προσφέρθηκαν κεράσματα στο τέλος της εκδήλωσης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή έως και 31 Μαρτίου (Πέμπτη, Παρασκευή 10.00-16.00 και Σάββατο, Κυριακή 10.00 -18.00)





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια