Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Παραδοσιακά κούλουμα στην περιοχή μας: Ηλιούπολη, Βύρωνας, Άγιος Δημήτριος, Αθήνα, Άλιμος - Καθαρά Δευτέρα στην Πόλη

Μπορεί για άλλη μια χρονιά ο δήμος Δάφνης-Υμηττού να μην γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα, όμως οι πολίτες που απέμειναν στην πόλη μας, έχουν πολλές επιλογές για να τη γιορτάσουν στους γύρω δήμους:

 Δήμος Ηλιούπολης - Χαλικάκι

Ο Δήμος Ηλιούπολης γιορτάζει τα Κούλουμα με παραδοσιακό γλέντι, σαρακοστιανά εδέσματα, χορό, τραγούδι και με το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 στις 10 π.μ. στο Πάρκο Χαλικάκι.

Στις 10 π.μ. θα απολαύσουμε λάτιν χορούς από τη χορογράφο Κατερίνα Παπασπύρου με τη συμμετοχή τμήματος του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΗΛ).

Από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα μας διασκεδάσει με παραδοσιακά τραγούδια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ, ενώ παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί θα παρουσιαστούν από τα χορευτικά τμήματα του (ΠΑΟΔΗΛ).

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα σαρακοστιανά εδέσματα. Θα προσφερθούν παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες, χαλβάς και άφθονο κρασί.

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα μοιράσει, επίσης, δωρεάν 500 χαρταετούς.

Σας περιμένουμε όλους να φάμε, να πιούμε, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε και να πετάξουμε χαρταετό!

Δήμος Βύρωνα - Θέατρο Βράχων


Ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει και πάλι φέτος (ύστερα από την αποχή λόγω πανδημίας) Παραδοσιακά Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ, στα Θέατρα Βράχων «Άννα Συνοδινού» & «Μελίνα Μερκούρη».

Σας περιμένουμε σε ένα γλέντι με την Στέλλα Κονιτοπούλου, με σαρακοστιανά εδέσματα, γαϊτανάκι, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργό, ξυλοπόδαρο, μαλλί της γριάς, μπαλονόσπιτο, φουσκωτή τσουλήθρα, τραμπολίνο, παραδοσιακά παιχνίδια, face painting κ.α.

Είσοδος ελεύθερη

Δήμος Αγίου Δημητρίου - Ασύρματος



Δήμος Αθηναίων - Κούλουμα στου Φιλοπάππου με τη Γωγώ Τσαμπά!


Η μεγάλη γιορτή της Αποκριάς ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα 27.02 με παραδοσιακά Κούλουμα στο Λόφο Φιλοπάππου κάτω από τον αττικό ουρανό, ο οποίος θα πλημμυρίσει με καμαρωτούς, πολύχρωμους χαρταετούς. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα υποδεχτεί στις 11:00 μικρούς και μεγάλους, ενώ στις 12:00 τη μουσική σκυτάλη θα πάρει η αγαπημένη Γωγώ Τσαμπά, που μαζί με την ορχήστρα της, υπόσχεται να μάς παρασύρει σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι.

Από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Αθηναίων μας καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουμε στις γιορτινές εκδηλώσεις και να πλημμυρίσουμε με κέφι τους δρόμους στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας.

→ Σε όλες τις δράσεις η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Δήμος Αλίμου στον Λόφο Πανί


Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Αλίμου καλωσορίζει τη Σαρακοστή στον Λόφο Πανί με μουσική, χορό, δωρεάν εδέσματα και, φυσικά, το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023 από τις 11:00 το πρωί, θα προσφέρονται δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα και χαρταετοί για όλα τα παιδάκια!!

Στις 12:00 το αγαπημένο συγκρότημα Χάλκινων Bronza Banda με τα ξεσηκωτικά κρουστά του, θα κατακλύσει με ρυθμό και εορταστική διάθεση τον Λόφο Πανί σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια