Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


(Βίντεο)Μπακογιάννης για έργο ΠΥΡΚΑΛ - Επανέλαβε την αντίθεσή του για το σχέδιο



Στο θέμα της ΠΥΡΚΑΛ αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη. 

Μιλώντας στον «Επίλογο» ο κ. Μπακογιάννης σε ό,τι αφορά το θέμα της πρώην ΠΥΡΚΑΛ και της μεταφοράς εννέα υπουργείων στις εγκαταστάσεις της, ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε την αντίθεσή του με το σχέδιο λέγοντας πως 

  • για το ζήτημα αυτό πρέπει να γίνει ένας ευρύς διάλογος
  • μην παίρνουμε αποφάσεις για την Αθήνα χωρίς την Αθήνα
  • χρειάζονται να γίνουν οι αναγκαίες μελέτες 
  • δεν μπορεί 200 χρόνια ιστορίες να τα αλλάξεις σε 20 λεπτά
  • δίνουμε τη μάχη για τις μεικτές χρήσεις και να μην γίνει η Αθήνα μία τουριστική Disneyland
  • Οι Πολίτες είναι και Δημότες, οι Δημότες είναι και Πολίτες

Επισήμανε πως κάποια κτίρια μπορούν να αξιοποιηθούν για κοινωνική κατοικία, για νέα ζευγάρια κυρίως, γιατί έχουν ανέβει και πάρα πάρα πολύ τα ενοίκια. Κάποια κτίρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολιτισμό. Πάντα έχουμε δόξα τω Θεώ, πάντα το έχουμε αυτό ανάγκη στην Αθήνα. Κάποια κτίρια μπορούν να έχουν εμπορική αξιοποίηση και κάποια που δεν έχουν αρχιτεκτονική αξία, μπορούμε να τα γκρεμίσουμε και να καταστήσουμε αυτό το χώρο ελεύθερους χώρους γιατί είμαστε μια πόλη πάρα πολύ στριμωγμένη.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια