Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Έγκλημα στον Υμηττό το 1975: Δολοφόνησε μάνα και κόρη με ψαλίδι – «Ήθελα να εκδικηθώ όλες τις γυναίκες»

 


Ο άνδρας πίσω από το έγκλημα στον Υμηττό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών

Το άγριο διπλό έγκλημα στον Υμηττό διαπράχθηκε χωρίς καμία αιτία, μόνο και μόνο επειδή ο άνθρωπος που το διέπραξε ήθελε να σκοτώσει, όπως ο ίδιος τουλάχιστον ομολόγησε στις αρχές και συντάραξε το Φεβρουάριο του 1975 την Αθήνα.

Μια 50χρονη μητέρα και η 19χρονη κόρη της βρέθηκαν κατακρεουργημένες μέσα στο σπίτι τους στον Υμηττό. Οι δυο γυναίκες δολοφονήθηκαν ενώ κοιμόνταν στο ίδιο κρεβάτι. Η 48χρονη δέχθηκε οκτώ χτυπήματα με ψαλίδι και η κόρη της 18.

Ο δολοφόνος τις είχε χτυπήσει πρώτα με σφυρί στο κεφάλι και στη συνέχεια τις κατακρεούργησε με το ψαλίδι σε αυτή τη θηριωδία που έμεινε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, ως έγκλημα στον Υμηττό. Μετά τον φόνο, τις γύμνωσε και αφού γέμισε τη μπανιέρα του σπιτιού με νερό έβαλε τα κεφάλια τους μέσα. Εκεί, βρήκαν τις δυο άτυχες γυναίκες οι συγγενείς του το επόμενο πρωί.

Ως δράστης του διπλού φονικού συνελήφθη ένας 28χρονος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού με καταγωγή από την Καρδίτσα. Επρόκειτο για φύση εγκληματική, που διέπραττε κλοπές και ληστείες αλλά ποτέ πριν το έγκλημα στον Υμηττό, δεν είχε προβεί σε δολοφονία.

Η δίκη για το έγκλημα στον Υμηττό

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο που διεξήχθη ένα χρόνο αργότερα, ο κατηγορούμενος είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι και περίμενε να αναχωρήσει για τη δουλειά ο σύζυγος της άτυχης 50χρονης και πατέρας της κόρης της.

Έχοντας καταφέρει να βγάλει ένα αντικλείδι, άγνωστο πως, ο 28χρονος άνοιξε με αυτό τη πόρτα του διαμερίσματος. Αφού δολοφόνησε τις δυο γυναίκες βεβηλώνοντας και τις σορούς τους, στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Έριξε στο πάτωμα διάφορα ποτά που βρήκε στο σπίτι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά, η οποία, όμως γρήγορα έσβησε μόνη της. Κατόπιν στο διπλανό οικόπεδο έσκαψε και έθαψε το σφυρί και το ψαλίδι.

Το ίδιο πρωί, ο δράστης πίσω από το έγκλημα στον Υμηττό, αναχώρησε για την Καρδίτσα, όπου αμέσως μόλις έφτασε διέπραξε ληστεία σε κατάστημα της πόλης. Συνελήφθη όμως γρήγορα και κατά την ανάκριση που ακολούθησε ομολόγησε και το φρικτό φονικό που είχε διαπράξει στην Αθήνα.

«Μισώ την κοινωνία»
Στο δικαστήριο για το έγκλημα στον Υμηττό, ο 28χρονος υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος για να επιτεθεί στις δυο γυναίκες. «Είχα αποφασίσει να σκοτώσω την ήμερα εκείνη όποιον έβρισκα μπροστά μου».

«Ένιωθα μια ανάγκη να εκδικηθώ τις γυναίκες και την κοινωνία», είχε αναφέρει μάλιστα ο κατηγορούμενος κατά την αναπαράσταση του εγκλήματος, όπου αποδοκιμάστηκε έντονα συγκεντρωμένο πλήθος.

Σκοτώστε τον, τι τον φυλάτε. Θάνατος στο φονιά

«Σκοτώστε τον, τι τον φυλάτε. Θάνατος στο φονιά» φώναζε ο κόσμος στους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν κάνει κλοιό ασφαλείας γύρω από το δράστη ώστε να τον προστατέψουν από τον κόσμο που ήθελε να τον λυντσάρει.
Απόκομμα εφημερίδας της εποχής για το έγκλημα στον Υμηττό


Καρά τη διάρκεια της αναπαράστασης, οι αστυνομικοί ρώτησαν τον δράστη γιατί ένιωθε την ανάγκη να σκοτώσει και εκείνος τους απάντησε: «Γιατί μισώ την κοινωνία γιατί και εκείνη με μίσησε και με μισεί. Δεν με θέλει ανάμεσά της με διώχνει».

«Δεν μπορώ να βλέπω γύρω μου ένα τόσο ωραίο κόσμο και εγώ να βρίσκομαι μακριά του σαν να είμαι λεπρός. Δεν με θέλουν ανάμεσά τους; Δεν τους θέλω ούτε εγώ. Γιατί να τους αφήσω να ζουν όταν δεν με θέλουν» συνέχιζε.

δεν είχα τίποτα μαζί τους. Βρέθηκαν στο δρόμο μου. Θα μπορούσαν να ήταν κάποιοι άλλοι

Οι αστυνομικοί ρώτησαν ακόμη τον νεαρό που διέπραξε το έγκλημα στην Υμηττό γιατί διάλεξε τη συγκεκριμένη οικογένεια και αν είχε κάτι μαζί της. Εκείνος απάντησε: «Όχι δεν είχα τίποτα μαζί τους. Βρέθηκαν στο δρόμο μου. Θα μπορούσαν να ήταν κάποιοι άλλοι. Έλαχε σε αυτούς να πληρώσουν ότι μου έκαναν οι άλλοι».

Αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας
Όπως κατέθεσαν στη δίκη, ψυχίατροι που κλήθηκαν να διαφωτίσουν το δικαστήριο σχετικά με την ψυχική κατάσταση του 28χρονου, αυτός αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχει το ακαταλόγιστο.

Ο θύτης στο έγκλημα στον Υμηττό, αντιλαμβάνονταν απόλυτα το τι ακριβώς έκανε όταν δολοφονούσε τις δυο γυναίκες και μάλιστα τόσο αποτρόπαια. «Όταν συνήλθα δεν θυμόμουν τι είχε κάνει», υποστήριξε στην απολογία του ο δράστης.

Απόκομμα εφημερίδας της εποχής για το έγκλημα στον Υμηττό

Το Κακουργιοδικείο Πειραιά που δίκασε την υπόθεση, έκρινε ένοχο τον 28χρονο για τους δυο φόνους και του επέβαλλε κάθειρξη 25 ετών. Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για το σκεπτικό του δικαστηρίου πίσω από αυτή την απόφαση δεν έγιναν γνωστές.

Πηγή: thestandard.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια