Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πόλη Φωτεινή: Ένα ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο που η διοίκηση απαντούσε χωρίς να ντρέπεται.


Δελτίο Τύπου Δάφνη-Υμηττός Πόλη Φωτεινή για τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2022

Ένα ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο που η διοίκηση απαντούσε χωρίς να ντρέπεται.

Καθημερινά τα έργα και οι ημέρες των «μαθητευόμενων μάγων» της διοίκησης του Δήμου μας φανερώνουν τη λογική της καθεστωτικής αντίληψης που τους διακατέχει.

Στο 14ο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου μας ζήτησε να μιλήσει για όσα απασχολούν την καθημερινότητά τους.

Ο Κώστας Τσιμπούκογλου μετέφερε την απογοήτευση τη δική του και των εργαζομένων από τις εξελίξεις σε θέματα που τους απασχολούν και από τις υποσχέσεις της διοίκησης που παραμένουν υποσχέσεις. Θέματα εξαιρετικά σοβαρά που αφορούν την καθημερινή λειτουργεία του δήμου, την ασφάλεια των εργαζομένων και πολλά άλλα που όλα καταλήγουν στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Εξαιρετικά σοβαρή η καταγγελία του για την συμμετοχή ιδιώτη εργολάβου στην παροχή δωρεάν υπηρεσιών αποκομιδής κομμένων κλαδιών χωρίς καμία σύμβαση, χωρίς καμία ενημέρωση στους εργαζομένους που συνάντησαν ιδιώτη εργολάβο να ασκεί καθήκοντα. Στο ερώτημα τι θα κάνατε σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος: απόλυτη σιωπή από τους λαλίστατους κατά τα άλλα διοικούντες.

Έντονη η κριτική του για αγορές πανάκριβων οχημάτων για τα οποία δεν ζητήθηκε ποτέ ο λόγος τους, οχήματα που καταλήγουν να μη μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για τις οποίες αγοράστηκαν. Πολλές χιλιάδες ευρώ για μηχανήματα και οχήματα που αγοράζονται από την διοίκηση χωρίς σχεδιασμό.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων μίλησε για παρακολούθηση εργαζομένων και για απαιτήσεις από μέλη της διοίκησης να μην ασκούν οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα.

Μετά από όσα ακούσαμε είναι εμφανές ότι ο Δήμαρχος και οι πολιτικοί του συνέταιροι λειτουργούν ως καθεστώς στο Δήμο.

Προφανώς, η τοποθέτηση τόσο του συνόλου των επικεφαλής της αντιπολίτευσης όσο και των δημοτικών συμβούλων της, ήταν ότι δεν μπορούν να παραμένουν αναπάντητα όσα ακούστηκαν από τον πρόεδρο των εργαζομένων. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Δαουλάρης απευθυνόμενος στον Δήμαρχο είπε ότι δεν μπορεί να μένει ατάραχος όταν ακούει όσα ακούει από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και να μη νιώθει την ανάγκη να ρωτήσει ποιος τους παρακολουθεί, ποιος τους ζητά να μην ασκούν τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ντίνος όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσούτσουρας με τις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν την απορία τους, πώς είναι δυνατόν να ακούνε τόσο σοβαρές καταγγελίες και να φέρονται σαν να αφορά άλλους. Αυστηρά επικριτικός και πρώην δήμαρχος Υμηττού Δημήτρης Αργιανάς.

Σε όλα αυτά η διοίκηση τήρησε σιγή ιχθύος και όποια απάντηση έδωσε ήταν χωρίς ουσία.

3 ½ χρόνια μετά από την ανάληψη της εξουσίας από τους μαθητευόμενους μάγους, που στήριξε με πολύ θέρμη ο προηγούμενος Δήμαρχος, η καθημερινότητα επιβεβαιώνει ότι δεν είναι μόνο πολιτικά ανίκανοι να ασκήσουν διοίκηση αλλά γίνονται και επικίνδυνοι.

Το 2023 που φτάνει είναι η χρονιά που θα πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που για λίγες ψήφους δεν έγινε το 2019.
Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού μετά από πολλά χρόνια υποβάθμισης σε κάθε επίπεδο πρέπει να γυρίσει σελίδα.
Η πόλη μας, που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας πρέπει να γίνει και πάλι καθαρή, φωτεινή, ασφαλής, φιλική, ένας τόπος που επιλέγεις για να ζεις.

Για αυτό αγωνιζόμαστε, για αυτό παλεύουμε.
Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους μεγαλύτερους, το οφείλουμε σε όλους μας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια