Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης Δάφνης-Υμηττού: Ψήφισμα της Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης

 Απευθυνόμενο στους υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Εθνικής Οικονομίας – Οικονομικών και του Μαξίμου το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης Δάφνης-Υμηττού καταθέτει το Ψήφισμα της Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοέμβρη, διεκδικεί και απαιτεί: “Την κατάργηση των νόμων ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΒΡΟΥΤΣΗ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ και κάθε αντεργατικής-αντιλαϊκής-νομοθεσίας, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, να δοθούν, τώρα-άμεσα, ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ κι όχι 384 που δίνεται σήμερα, να επαναφέρουν το ΕΚΑΣ – να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ”…

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 6Ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

καταδικάζουμε τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Απαιτούμε την κατάργηση των νόμων ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΒΡΟΥΤΣΗ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ και κάθε αντεργατικής-αντιλαϊκής-νομοθεσίας.

κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

να δοθούν, τώρα-άμεσα, ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ κι όχι 384 που δίνεται σήμερα.

να επαναφέρουν το ΕΚΑΣ – να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται, δίχως προαπαιτούμενα.

να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους.

να αποδοθεί το  0,5 του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή  κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσόν που έχει φτάσει στα 3 δις.

να αποδοθούν άμεσα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα άμεσα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

να υλοποιηθούν τώρα  όλες οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν. επιστροφές στους συνταξιούχους με πολιτική απόφαση, ακριβώς όπως με πολιτική απόφαση έγιναν οι περικοπές και καταργήσεις.

να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία και να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να υλοποιηθεί η 24ωρη λειτουργία των Κ.Υ. – Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν υγεία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

καμμιά εμπορευματοποίηση στο χώρο της υγείας.

προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

να επανέλθει ο θεσμός του θεραπευτικού τουρισμού για όλους τους συνταξιούχους.

ο κοινωνικός τουρισμός να αφορά όλους τους συνταξιούχους.

λέμε ΟΧΙ στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια