Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


«Αποκαρδιωτική η εικόνα στα ΕΑΣ»- Επίσκεψη του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ

 


Επίσκεψη κλιμακίου του Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Επίσκεψη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), στο συγκρότημα Υμηττού, πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενο από τον Γιώργο Τσίπρα, αναπληρωτή Τομεάρχη, τον Πάνο Ρήγα π. Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Γιώργο Μπαλάφα και την Αγγελίνα Χατζοπούλου, συντονιστή και αναπληρώτρια συντονίστρια του Τμήματος Άμυνας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ συναντήθηκαν με εκπροσώπους των εργαζομένων και την Διοίκηση των ΕΑΣ, ενώ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του εργοστασίου.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει μακέτες για την εκποίηση του ακινήτου των ΕΑΣ και μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις για στήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, δεν διατίθεται ούτε ένα ευρώ από τα 14 δισ. που έχουν εξαγγελθεί για εξοπλιστικά προγράμματα στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Η εικόνα των ΕΑΣ Υμηττού σήμερα, είναι απόλυτα αποκαρδιωτική. Με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης είναι κλειστές οι μηχανές. Η εγκατάλειψη, η απαξίωση, η αδιαφορία, οι ακυρωμένες συμβάσεις, οι ελλείψεις πρώτων υλών και η φυγή του εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού συνθέτουν ένα σκηνικό διάλυσης.

Αυτή τη στιγμή τα ΕΑΣ καταγράφουν για το 2021 κύκλο εργασιών μόνο 6 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με τα 31 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει η προηγούμενη Διοίκηση το 2019, όταν ήταν και η τελευταία φορά που λειτούργησαν οι μηχανές του εργοστασίου. Καμία νέα σύμβαση δεν έχει υπογραφεί και υπάρχουν τεράστιες αδυναμίες εκπλήρωσης τρεχουσών υποχρεώσεων με αποτέλεσμα να καλείται η εταιρεία να πληρώνει εγγυητικές και ρήτρες αθέτησης συμβολαίων.

Ειδικά για το ζήτημα της μετεγκατάστασης των εργοστασίων του Υμηττού είναι πια ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς την απαξίωση των ΕΑΣ. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την μετεγκατάσταση των γραμμών παραγωγής, καμία μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί και καμία σκέψη για επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει οδηγήσει συνειδητά σε παρακμή την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Αντίθετα, στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η εγχώρια αμυντική βιομηχανία και ειδικότερα τα ΕΑΣ μπήκαν σε τροχιά ανασυγκρότησης μετά από μια περίοδο χάους, και έγιναν σημαντικά βήματα συνεργασίας με εταιρείες του χώρου και ανοίγματα στις αγορές του εξωτερικού. Η κυβέρνηση τη ΝΔ αντί να χτίσει πάνω σε αυτά τα επιτεύγματα ήρθε να κατεδαφίσει εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες και θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο τον εφοδιασμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται να επανεκκινήσει τα ΕΑΣ με γνώμονα την ανασυγκρότηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης Εθνικής Αμυντικής και Βιομηχανικής Στρατηγικής.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια