Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πράσινο φώς για την κατασκευή του Κυβερνητικού Πάρκου στην ΠΥΡΚΑΛ από την Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας

Ένα βήμα μπρος κάνει το σχέδιο για το Κυβερνητικό Πάρκο στο ακίνητο που ήταν εγκατεστημένη η ΠΥΡΚΑΛ, στην περιοχή Δάφνης-Υμηττού. Εχθές όπως έγινε γνωστό, συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας όπου αποφασίστηκε η κατασκευή και λειτουργία του Κυβερνητικού Πάρκου στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ μέσω ΣΔΙΤ.

Αν και χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού, ο δήμαρχος κος Μπινίσκος Αναστάσιος για άλλη μια φορά έδειξε ότι δεν γνώριζε για τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

Το έργο θα υλοποιήσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το οποίο ηγείται της προσπάθειας. Σε ανάρτηση του στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός ΑΝΕΠ, Νίκος Παπαθανάσης έκανε γνωστή τη θετική εισήγηση σημειώνοντας πως ο ίδιος έκανε αναφορά στα οφέλη της υλοποίησης μέσω ΣΔΙΤ “αλλά και τα πλεονεκτήματα του ίδιου του έργου για την δημόσια διοίκηση και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής”.

Ο διαγωνισμός σχεδιάζεται να βγει στον αέρα στις αρχές του 2023 με το κόστος να εκτιμάται αρχικά σε περίπου 250 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις η μεταφορα των υπουργείων που σήμερα χρησιμοποιούν 127 κτίρια μπορεί να φτάσει και τα 40 εκατ. ευρώ ετησίως. 

Για να φτάσουμε στον διαγωνισμό θα χρειαστεί να ωριμάσει το συνολικό πλάνο και ληφθεί η έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης από το ΥΠΕΝ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια