Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Επίσκεψη Βουλευτή Νότιου Τομέα Νέας Δημοκρατίας Χάρη Θεοχάρη σε Δάφνη-Υμηττό

Ο βουλευτής του Νότιου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας κος Χάρης Θεοχάρης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει για την επίσκεψή του σε Δάφνη-Υμηττό: 
«Ο δήμος Δάφνης-Υμηττού έχει κατακτήσει την 3η θέση ανάμεσα στους περισσότερους από 330 δήμους της ελληνικής επικράτειας, ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες του. Σίγουρα κάτι καλό συμβαίνει σε αυτή την τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας, οπότε ήταν αυτονόητη η επιθυμία μου να δω από κοντά έργα και μεθόδους, να συναντήσω και να συνομιλήσω με τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και να βοηθήσω στην επίλυση τυχόν προβλημάτων με τις δικές μου δυνατότητες παρέμβασης.
Με μεγάλη χαρά και προσμονή, λοιπόν, επισκέφθηκα το δήμο Δάφνης-Υμηττού, ξεκινώντας από το παλαιό Δημαρχείο Υμηττού. Εκεί, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο ιδιαίτερα δραστήριος Ν. Αναστασόπουλος, με σύστησε στους εργάτες πρασίνου, σε ένα διάλειμμα της προετοιμασίας του πάρκου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Η δουλειά που γίνεται στον τομέα του πρασίνου στη Δάφνη και τον Υμηττό είναι πραγματικά υποδειγματική. Και γίνεται ακόμη πιο αξιέπαινη, αν ληφθεί υπόψη η υποστελέχωση της υπηρεσίας.
Αντίστοιχου, υψηλού επιπέδου είναι η φροντίδα του δήμου Δάφνης-Υμηττού για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων, με τοποθέτηση θερμοπρόσοψης κ.λπ. Αλλά το κυριότερο, είναι ότι τα παιδιά των δημοτών φοιτούν στους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς με τα χαμηλότερα δυνατά τροφεία. Πρόσφατα, δε, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αναστάσιου Μπινίσκου, η συνδρομή των γονέων μειώθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς η δημοτική αρχή συμπαρίσταται έμπρακτα στους πολίτες απέναντι στην ακρίβεια.
Επισκέφθηκα επίσης το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου, όπου με ξενάγησε η αντιδήμαρχος Χρύσα Θάνου. Αυτό που είδα ήταν ένα φαρμακείο πλήρως εφοδιασμένο, που δεν υστερεί σε τίποτα από οποιοδήποτε ιδιωτικό.
Στο κοινωνικό παντοπωλείο Δάφνης-Υμηττού, το οποίο εξυπηρετεί 180 ωφελούμενους, συν επιπλέον 500 άτομα που καλύπτονται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), συζητήσαμε εκτενώς την ανάγκη συνδρομής και στήριξης της λειτουργίας του φορέα με χορηγίες. Δεσμεύτηκα ότι θα προωθήσω τάχιστα το σχετικό αίτημα.
Παρόντος του αντιδημάρχου Δ. Γιαννακούρα, του συμβούλου του Δήμου Κων. Χαρίση και του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Στ. Μητροθανάση, εξετάσαμε μαζί με τον Δήμαρχο κ. Μπινίσκο το πάγιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού για τη στελέχωση δημόσιων υπηρεσιών κ.λπ. Παρόλ' αυτά, στο συγκεκριμένο δήμο εκτελείται με εξαιρετικά εντατικό ρυθμό ένας θεαματικά μεγάλος αριθμός έργων και αναπλάσεων. Ως εκ τούτου συμφώνησα με το δήμαρχο ότι η αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στη Δάφνη-Υμηττό είναι δικαιολογημένη, απολύτως απαραίτητη και θα πρέπει να τη διεκδικήσουμε από κοινού, προς όφελος των συμπολιτών μας.
Ακολούθως επισκέφθηκα το αμαξοστάσιο του δήμου, όπου είχα μια εγκάρδια συνομιλία με τους εργάτες καθαριότητας, παρουσία του αντιδημάρχου Κ. Λιούτα και της προϊσταμένης Βίκυς Βόγλη.
Ύστερα από στάσεις στην έδρα των τοπικών αστυνομικών αρχών, καθώς και στη λαϊκή αγορά της περιοχής, ολοκλήρωσα την, τόσο ευχάριστη και εποικοδομητική επίσκεψή μου στο δήμο Δάφνης-Υμηττού.»














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια