Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δήλωση Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού – Τάσου Μπινίσκου «Κατασκευή ραμπών – χώροι υγιεινής για πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε όλα τα σχολεία του Δήμου»

Από σήμερα γίνεται πλέον πραγματικότητα ένα έργο το οποίο πρώτα ως γονέας και μετά ως Δήμαρχος είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθεί.

Με σεβασμό σε όλα τα παιδιά μας, κατασκευάζουμε σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας ράμπες και χώρους υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ. Εργαστήκαμε με πρόγραμμα, συνέπεια και σοβαρότητα, εκπονήσαμε τη μελέτη κατασκευής του έργου με ταχύτατες διαδικασίες, υπογράψαμε τη σύμβαση εδώ και 20 μέρες και πλέον ξεκίνησε κι η υλοποίηση, ώστε μέχρι το πέρας της φετινής
σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία της πόλης μας να έχουν ασφαλείς υποδομές.

Γιατί όλα τα παιδιά μας έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Επικοινώνησα με τον εργολάβο και του ζήτησα οι εργασίες να ξεκινήσουν κατά προτεραιότητα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού, διότι πρόσφατα μια μαθήτρια του έσπασε το πόδι της και δυσκολεύεται στη μετακίνησή της. Της εύχομαι από καρδιάς περαστικά και μακάρι να μπορέσουμε έστω και για λίγες μέρες να τη διευκολύνουμε.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, συστηματικά, χωρίς μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες υποσχέσεις, για έργα ουσίας που αναβαθμίζουν τις σχολικές μονάδες. Αυτή την προσπάθεια την κάνουμε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και φυσικά τους γονείς, που συνδράμουν με τις δικές τους προτάσεις ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα σχολεία που τους αξίζουν.

Για τα παιδιά μας, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

Γι’ αυτό και ως Δημοτική Αρχή, σε αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε τους πάντες κοντά μας. Ακόμα και εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων που από τη μία ζητούν και καλά κάνουν έργα για τα σχολεία μας κι από την άλλη, με την παράλληλη ιδιότητα του επικεφαλής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταψηφίζουν την αύξηση προϋπολογισμού για τα σχολεία μας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και είναι άσκοπο να σπαταλάμε την ενέργεια και το χρόνο μας μόνο για τις εντυπώσεις. Κανείς δεν περισσεύει όταν πρόκειται για το μέλλον των παιδιών μας.

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

Τάσος Μπινίσκος
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια