Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Αμύντας: Η παρουσίαση του λευκώματος για τα 70 χρόνια ιστορίας (pics)

Το ιστορικό λεύκωμα “ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ  1950-2021  70 χρόνια ιστορίας” παρουσιάσθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο ανοικτό γήπεδο της ομάδας του Υμηττού, παρουσία πλήθους πολιτικών, ανθρώπων που ηγούνται του Ελληνικού μπάσκετ, αθλητών, προπονητών και παραγόντων διαχρονικά της ομάδας, αλλά και πλήθους φίλων των “πορτοκαλί“.

Στην επέτειο των εβδομήντα δύο χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου, η αγωνιστική πορεία των εβδομήντα ετών αποτυπώνεται, ανά έτος, σε ένα καλαίσθητο δίτομο λεύκωμα, πλούσιο σε φωτογραφίες, στοιχεία και ντοκουμέντα από την ιστορική ομάδα της Ελλάδος. Όλα τα στοιχεία έχουν αντληθεί από το, μεγάλης αξίας, αρχείο που διαθέτει ο Πρόεδρος του Αμύντα  Άγγελος Ζούπας, που επιμελήθηκε και τη διαχείριση της έκδοσης.

Στην παρουσίαση χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αντιπροσωπόντας τον πρωθυπουργό εστιάζοντας ευχήθηκε το μέλλον να είναι το ίδιο άξιο, ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος μεταξύ των άλλων δήλωσε ότι θα προτείνει το ανοικτό γήπεδο στον Υμηττό να πάρει το όνομα του ιδρυτή του Συλλόγου Αλέκου Καστρινού και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος που επικεντρώθηκε στη διαφορετικότητα του Σωματείου του Υμηττού, αναφερόμενος και στην ιστορικότητά του.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επί 42 συναπτά έτη πρόεδρος του Συλλόγου και δημιουργός του ιστορικού λευκώματος, Άγγελος Ζούπας, με τη συγκίνηση να κατακλύζει τους θεατές, αλλά και τον ίδιο, κατά την αναφορά του στην ιστορική διαδρομή, στα ιδεώδη του Σωματείου και στη μεγάλη προσπάθεια συλλογής των στοιχείων του λευκώματος.

Στο βήμα το λόγο πήραν επίσης οι ακόλουθοι πρώην αθλητές του Αμύντα, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας Κώστας Κόλλιας τόνισε μεταξύ άλλων την ευχάριστη έκπληξή του για το περιεχόμενο του λευκώματος, ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς μας γέμισε αναμνήσεις που συγκίνησαν όλους και τέλος το λόγο πήρε ο Χρήστος Ζούπας, αδελφός του προέδρου, που μεγάλωσε κυριολεκτικά δίπλα στο ανοικτό, αποτυπώνοντας πιο αναλυτικά την ιστορία του γηπέδου μαζί με το Σύλλογο.

Ευχάριστη νότα ο πρόλογος και επίλογος της εκδήλωσης με δύο τραγούδια από το φίλο της ομάδας Δώρο Δημοσθένους.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια