Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα ενάντια στη ΣΜΠΕ για τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό

Την Τετάρτη 28-9-2022 σε συνεδρίασή του το Δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα συζήτησε σχετικά με τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου στην ΠΥΡΚΑΛ και κατά πλειοψηφία εξέδωσε ψήφισμα ενάντια στη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία του Κυβερνητικού Πάρκου στον Υμηττό. Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΥΡΩΝΑ:

1. Απορρίπτει τη ΣΜΠΕ. Θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη νομική προσβολή της. 

2. Ζητά τη ματαίωση-απόσυρση του κυβερνητικού σχεδιασμού για την κατασκευή κυβερνητικού πάρκου  στην ΠΥΡΚΑΛ και τη διάθεση του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ αποκλειστικά για τη δημιουργία πάρκου  πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού για την ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων. 

3. Για αυτό το σκοπό προχωρά σε παραστάσεις προς τους συναρμόδιους κυβερνητικούς φορείς. Για τις  παραστάσεις αυτές συγκροτείται διαπαραταξιακή επιτροπή.

4. Το δημοτικό συμβούλιο προχωρά σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης και  κινητοποίησης των κατοίκων της πόλης μας για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών  δημιουργίας Κυβερνητικού Πάρκου στο χώρο της «ΠΥΡΚΑΛ»

Ολόκληρη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ
  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια