Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Η κυβέρνηση έκανε «κίνηση» για τα ΕΑΣ Υμηττού! Τα μετέτρεψε σε τηλεοπτικό σκηνικό



Η μοναδική κίνηση που έχει κάνει η κυβέρνηση για τα ΕΑΣ Υμηττού, είναι να παραχωρήσει εγκαταστάσεις τους για το γύρισμα σήριαλ ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. Από εκεί και οι φωτογραφίες.

Κατά τ ΄ άλλα όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ Υμηττού η κυβέρνηση απλά «παίζει τις κουμπάρες»! Γι ΄ αυτό και την Πέμπτη προγραμματίστηκε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στα ΕΑΣ Υμηττού:

Η κυβέρνηση των «αρίστων» παίζει τις κουμπάρες σε βάρος των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αλλά διαπράττει και ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος της άμυνας της χώρας. 

Στη δεύτερη συνεδρίαση του παρόντος Δ.Σ. της εταιρίας το 2019, η διοίκηση εισηγήθηκε και συζήτησε την αξιοποίηση του Υμηττού. 

Σε συνέχεια αυτού, στις 3 Απριλίου 2021 ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τη δημιουργία πάρκου υπουργείων στις εγκαταστάσεις των Ε.Α.Σ. Υμηττού. 

Στις εγκαταστάσεις αυτές παράγονται σε αποκλειστικότητα πυρομαχικά όλων των διαμετρημάτων, απαραίτητα για την άμυνα της χώρας. 

Όταν οι γείτονες απειλούν με επιθετική ρητορική και ενέργειες, όταν διεκδικούν το μισό Αιγαίο και φτάνουν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη, η Ελληνική κυβέρνηση αφαιρεί τη δυνατότητα της χώρας να παράγει με αυτάρκεια πυρομαχικά. 

Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει κανένα σχέδιο μετεγκατάστασης των εγκαταστάσεων του Υμηττού. Δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους. 

Αντίθετα, ανά μήνα αλλάζουν τα σχέδια κατ’ εντολή του μετόχου (ΥΠ.ΟΙΚ.). 

Παραγωγική αδράνεια, αβεβαιότητα, αγωνία κυριαρχούν την καθημερινότητα μας. 

Αντί παραγωγής αμυντικού υλικού το εργοστάσιο των Ε.Α.Σ. Υμηττού έχει γίνει ένα μεγάλο πλατό γυρισμάτων τηλεοπτικών σήριαλ…! 

Ζητήσαμε επανειλημμένα συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς. 

Μάταια… «στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα»! 

Γι αυτό και οι εργαζόμενοι στα Ε.Α.Σ. Υμηττού την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 από τις 9.30 πμ μέχρι τις 12.30 μμ, θα είμαστε κάτω από του Υπουργείο Οικονομικών για να διεκδικήσουμε: 

– Ολιστικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εταιρία, με αναπτυξιακή προοπτική. 

– Συγκεκριμένο πλάνο μετεγκατάστασης με χρονοδιάγραμμα, πόρους, τρόπο μεταφο-ράς, και εγκαταστάσεις που θα δεχθούν όλες τις γραμμές παραγωγής του Υμηττού. 

– Μέτρα διασφάλισης των εργαζόμενων. 

Πηγή: militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια