Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πόλη Φωτεινή: 5 Ιουνίου 2022 - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

"Μια ημέρα-αφορμή για όλους μας να αρχίσουμε να αλλάζουμε μικρές καθημερινές συνήθειες, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, καθώς μόνο αλλάζοντας μεγάλες και μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούμε να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά ένα καλύτερο αύριο. 

Το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους γονείς μας. Το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τις επόμενες γενιές. Το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και έχουμε την υποχρέωση να τους το παραδώσουμε καλύτερο. 

Δυστυχώς την άποψη αυτή δεν την συμμερίζεται η σημερινή Δημοτική Αρχή.   

Με τις επιλογές της και τις πρακτικές της δείχνει αδιαφορία και υποκρισία.  

Μην ξεχνάμε ότι λίγους μήνες μετά την ανάληψή της, η Δημοτική Αρχή έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση αποδέσμευσης οικοπέδου, επί των οδών Ακροπόλεως & Τροίας στη περιφέρεια της Δάφνης. 

Το οικόπεδο παρέμενε δεσμευμένο, χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου, όχι μόνο από τον πολιτικό μέντορα της Δημοτικής Αρχής Μιχάλη Σταυριανουδάκη κατά την 17ετή διοίκησή του, αλλά και από τις προηγούμενες διοικήσεις της Ειρήνης Καρρά και του Χαράλαμπου Σαραντόπουλου.

Αντί να λύσουν το θέμα με καταβολή αποζημίωσης του οικοπέδου στους όποιους δικαιούχους του και να δημιουργηθεί εκεί ένα μικρό πάρκο ανάσας για την περιοχή, προτίμησαν να το αποδεσμεύσουν και να μετατραπεί και αυτός ο χώρος σε άλλη μια πολυκατοικία. 

Η διοίκηση του Δήμου μας προτιμά να βρίσκει λύσεις πολυδάπανων έργων που είναι η χαρά του κάθε εργολάβου. Κυβόλιθοι σε διασταυρώσεις, διαπλάτυνση πεζοδρομίων που δεν μπορείς τελικά να περπατήσεις και χιλιάδες μεταλλικά κολονάκια παντού.

Αξέχαστο θα μας μείνει το έργο της κατασκευής ποδηλατόδρομου επί της Μ. Αλεξάνδρου στην περιφέρεια Δάφνης, που έφτασε το 1 εκ. ευρώ και που ποδήλατο δεν θα δείτε ποτέ, αφού μόνο ποδηλατόδρομος δεν είναι.

Είναι προφανές ότι το περιβάλλον δεν είναι στις προτεραιότητες της διοίκησης. Μπορεί να είναι ως μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, αλλά δεν είναι σε καμιά περίπτωση ως πράξεις με αποτέλεσμα και ουσία.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή επέλεξε σήμερα για μια ακόμη φορά, ως μια συμβολική ενέργεια, να παραδώσει μεγάλη ποσότητα από πλαστικά καπάκια στο Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών. Αυτά, θα μετατραπούν σε αναπηρικά αμαξίδια, δίνοντας με αυτό το τρόπο το μήνυμα της ανακύκλωσης και της ουσιαστικής προστασίας του περιβάλλοντος. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, στο κομμωτήριο  "Anta beauty salon", στο ψητοπωλείο "Στέκι του Κώστα", στην ταβέρνα "Τσούτσουρα", στην καφετέρια "Μale", στο δημιουργικό γραφείο επικοινωνίας & branding “impressme”, όπως και σε όλους τους φίλους και συνεργάτες της δημοτικής παράταξης για την πολύτιμη στήριξη σε αυτή τη δράση."

Δάφνη-Υμηττός Πόλη Φωτεινή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια