Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος ευάλωτων ομάδων

 

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού ανακοινώνει ότι δημοσιεύθηκε η με αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/52001/1821 – ΦΕΚ 2567/Β/24-05-2022 ΚΥΑ, για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ η υπηρεσία θα εξετάζει και θα αξιολογεί την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, προκειμένου να χορηγηθεί το ειδικό βοήθημα.

Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι και τις 30.06.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κι εφόσον πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και άλλα κριτήρια.

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος κυμαίνεται από 30% έως 100% ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής.

Σε περίπτωση έγκριση της αίτησης το ειδικό βοήθημα θα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου και δε θα υπάρχουν τέλη επανασύνδεσης.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο πρωτόκολλο του Δήμου ΔάφνηςΥμηττού Έλλης 16 στη Δάφνη από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 14:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού στο τηλέφωνο 2132037816 ή 17, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 13:00.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια