Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Άνοιγμα των Σχολείων - Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων γονέων Δάφνης-Υμηττού

 

Καλή Χρονιά! ( ; )

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Και αφού δύο χρόνια τώρα έχετε κάνει τα σχολεία ακορντεόν με το άνοιξε κλείσε, και αφού τα νέα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί στα 50.000 ημερησίως, και αφού καμία ουσιαστική παρέμβαση ή και μη ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει για ασφαλή σχολεία εν μέσω πανδημίας, και αφού παρακολουθήσαμε πολλούς επιστήμονες στην παρούσα φάση να ζητούν την επιμήκυνση των διακοπών των Χριστουγέννων για μία έστω εβδομάδα, και αφού πάλι επιστήμονες λένε ότι η νέα μετάλλαξη ενδεχομένως να μην εντοπίζεται από τα self test, και αφού η αρμόδια επιστημονική επιτροπή και η κυβέρνηση (ή η κυβέρνηση και η αρμόδια επιστημονική επιτροπή) αποφάσισαν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά με επιπλέον μέτρο ένα παραπάνω self test για κάθε παιδί, προσθέτοντας σε αυτά και τα εμβολιασμένα παιδιά και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, δεν βρέθηκε ένας να κάτσει να υπολογίσει πόσα self test θα χρειαστούν και πως θα κατανεμηθούν σωστά ώστε να μη γίνει αυτή η παρωδία με τους εξαντλημένους γονείς να αναζητούν τα εξαντλημένα self test, τα μόνα προβιβάσιμα από εσάς ως αποτελεσματικό μέτρο ελέγχου της κατάστασης και τελικά να βγαίνει δελτίο τύπου των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας ότι όσοι δεν βρήκαν θα ξεκινήσουνε κανονικά τη Δευτέρα πρωί για το σχολείο τους για να εξεταστούν εκεί, με self test που υποθέτετε ότι υπάρχουν!
Φωνάζουμε από την αρχή της πανδημίας ότι θέλουμε ανοικτά και ασφαλή σχολεία. Το ίδιο λέτε και εσείς. Με μόνη διαφορά, ότι εμείς το εννοούμε! Κάνετε οτιδήποτε μπορείτε για να μην μπορεί πλέον να σας πιστέψει κανένας!
Και ερωτούμε: Έχετε κάποια πραγματική απεικόνιση πόσα ενεργά κρούσματα εκπαιδευτικών υπάρχουν αυτή τη στιγμή; Τι θα γίνει αν αύριο το πρωί λείπουν σε κάθε σχολείο 2-3 εκπαιδευτικοί; Δώσατε εντολή για συνδιδασκαλίες τμημάτων έως τον ανώτατο αριθμό μαθητών. Καταρχάς, έχετε φροντίσει ώστε στις περισσότερες των περιπτώσεων τα τμήματα να είναι πολύ κοντά στον ανώτατο αριθμό μαθητών. Άρα, προκρίνετε ως λύση και στα λίγα τμήματα που υπολείπονται, κατ’ εσάς, μαθητών να «παστωθούν» και τα υπόλοιπα παιδιά. Ούτε λόγος για «ετοιμοπόλεμες» αναπληρώσεις.
Δυστυχώς ζούμε για μία ακόμη φορά την κακώς εννοούμενη ατομική ευθύνη με γονείς να αλληλορωτιούνται όλο και περισσότερο «εσύ θα το στείλεις αύριο;» και με έναν υφέρποντα διχασμό να ξεπροβάλλει πάλι.
Προχωρήστε σήμερα κιόλας σε μια πραγματική απεικόνιση των ενεργών κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και μην περιμένετε τις, ατομικής ευθύνης, δηλώσεις της πρώτης ημέρας. Πραγματική απεικόνιση όχι με self test και όχι σπρώχνοντάς μας σε ιδιωτική εξέταση. Σχηματίστε λοιπόν πρώτα μια αξιόπιστη εικόνα για το πόσοι πραγματικά θα ερχόντουσαν υγιείς στο σχολείο κατά το άνοιγμά του, για να έχουν νόημα και τα όποια μέτρα. Φροντίστε να προσλάβετε προσωπικό που να μπορεί να αναπληρώσει άμεσα τα κενά. Φροντίστε και για επαρκές βοηθητικό προσωπικό. Φροντίστε για κλιμάκια ΕΟΔΥ στα σχολεία και δωρεάν τεστ και μάσκες. Φροντίστε να καταργήσετε το παράφρον σύστημα του 50%+1. Φροντίστε ακόμα και τώρα να αξιοποιήσετε τις άδειες αίθουσες και να βρείτε και άλλους κατάλληλους χώρους. Είναι τρελό να έχουμε σχολεία με άδεια αίθουσα και στη διπλανή να είναι στοιβαγμένα 27 παιδιά και οι μεσήλικες εκπαιδευτικοί τους, δεν το καταλαβαίνετε; Μια κυνική εξοικονόμηση χρημάτων που θα τινάξει την χώρα στον αέρα, υγειονομικά και οικονομικά. Μια κυνική πολιτική που οδηγεί σε θανάτους!
Το άνοιγμα των σχολείων όπως το σχεδιάσατε δεν είναι ασφαλές! Ως γονείς δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στους εκπαιδευτικούς! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι απέναντι στην κοινωνία που αντιμετωπίζει υγειονομική, οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση!
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Όλγα Χριστινάκη
Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Δημητροπούλου




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια