Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού επί του θέματος των ΕΑΣ (πρώην ΠΥΡΚΑΛ) - Συνεδρίαση 14-12-2021

Σύμφωνα με την απόφαση 77/2021 του δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού της 14ης Δεκεμβρίου 2021 που προκάλεσε σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου Δάφνης-Υμηττού κατατέθηκαν τρία ψηφίσματα:

Α’ ψήφισμα δημοτικής αρχής: 

« Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, έχοντας υπόψη:
• Την εξέλιξη του θέματος των ΕΑΣ με την τροπολογία που ψηφίστηκε στο Ν.4864/2-12-2021,
• Τα διαχρονικά αιτήματα των δημοτών και της Δημοτικής αρχής για την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ
• Κρίνοντας κομβικής σημασίας, για την ενότητα των δύο Κοινοτήτων του Δήμου και την περιβαλλοντική αναβάθμιση, την απομάκρυνση του τείχους της πρώην ΠΥΡΚΑΛ, την μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη χώρων πρασίνου και την δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, σε περιβάλλον διατήρησης ιστορικών κτιρίων, αλλά και διασφαλίζοντας στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων των ΕΑΣ Υμηττού
• Εμμένουμε στην απόφαση 79 του 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου και 

ΖΗΤΑΜΕ Να κοινοποιηθούν άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον λαό της Δάφνης και του Υμηττού όλα τα στοιχεία που αφορούν στο σχέδιο ανάπλασης της υπόψη έκτασης (όπως αρχιτεκτονικές, πολεοδομικές, κυκλοφοριακές κ.λπ. μελέτες), το χρονοδιάγραμμα των έργων ως και ο,τιδήποτε σχετικό στοιχείο κρίνεται απαραίτητο για την πλήρη ενημέρωση του Δ.Σ. και των δημοτών και διατύπωση εμπεριστατωμένης θέσης. 

ΡΗΤΑ δηλώνει, ότι οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται πριν την ενημέρωσή του Σώματος, θα μας βρίσκει αντίθετους και ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε τα μέγιστα προς όφελος του Δήμου μας και της αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής των Δημοτών μας.»

Β΄ ψήφισμα από τη δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού» σε συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις «Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή», «Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.) Δάφνης Υμηττού», «Ανυπόταχτες Γειτονίες Δάφνης Υμηττού» και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Αργιανά Δημήτριου: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης Υμηττού εκφράζει τη ρητή και κάθετη αντίθεσή του στη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου στην ΠΥΡΚΑΛ και στην τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίσθηκε εν μία νυκτί στη Βουλή για Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Η Υπουργούπολη με τους χιλιάδες τόνους τσιμέντου και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτή, θα αλλοιώσει για πάντα τον χαρακτήρα των γειτονιών μας και θα υποβιβάσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς να συμπαραταχθούν μαζί μας και να αντιδράσουμε δυναμικά και συλλογικά, ακυρώνοντας παντοιοτρόπως τα σχέδια της Κυβέρνησης. Διεκδικούμε τη δημιουργία στην ΠΥΡΚΑΛ ενός πνεύμονα πρασίνου, με ήπιες πολλαπλές χρήσεις, διατήρηση των κτηρίων αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και ελεύθερης πρόσβασης σε όλους. Απαιτούμε την κατάργηση του άρθρου 92 του Ν.4864/2021 (ΦΕΚ 237/Α’/02-12-2021)»

Γ’ ψήφισμα από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης Υμηττού»: 

«Η Κυβέρνηση της Ν∆ µε συνοπτικές διαδικασίες στις 30/11/2021 νομοθέτησε την μετατροπή του χώρου της ΕΑΣ -ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό σε «κυβερνητικό πάρκο»-τσιμεντούπολη. Απαιτούμε να καταργηθεί η τροπολογία έκτρωµα που βάζει στον Προκρούστη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών οµιλων ότι έχει αποµείνει από το ελάχιστο ελεύθερο χώρο στον Δήμο. Είμαστε κάθετα αντίθετη και στην πορεία υποβάθμισης και διάλυσης ενός στρατηγικής σημασίας κλάδου, όπως είναι αυτός της αμυντικής βιομηχανίας. Καλούμε το λαό του Υμηττού και της Δάφνης να δυναμώσει τον αγώνα που δίνει εδώ και χρόνια για να αποδοθεί ο χώρος της ΠΥΡΚΑΛ χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους κατοίκους για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Χωρίς επιχειρηματική δράση, χωρίς ΣΔΙΤ, με μοναδικό στόχο την κάλυψη των αναγκών του λαού και της νεολαίας για υγεία, άθληση, αναψυχή, πράσινο.»

Κατά πλειοψηφία ενέκριναν το ψήφισμα της διοίκησης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: 

Αναστασόπουλος Γεώργιος, Αναστασόπουλος Νικόλαος, Βαρβιτσιώτης Παναγιώτης, Βερυκιος Δημήτριος, Βογιατζόγλου Αργυρούλα, Γιαννακούρας Δημήτριος, Γιανοπούλου Κλειώ, Καρακώνη Βαρβάρα, Κατσαρός Θεόδωρος, Κρούσος Μενέλαος, Λιακόπουλος Χρήστος, Λιούτας Κωνσταντίνος, Σταυριανουδάκης Κωνσταντίνος, Σκιαδοπούλου Γεωργία, Τσιλίφης Νικόλαος, Τζιβελέκας Κωνσταντίνος, Θάνου Χρυσούλα από την παράταξη της Διοίκησης.

Στην ανωτέρω απόφαση μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.:

Ανδρουλάκης Ανδρέας, Αντωνιάδης Κωνσταντίνος, Αργιανάς Δημήτριος, Δαουλάρης Γεώργιος, Λαγδά Δέσποινα, Μαργαρίτης Ηλίας- Ερρίκος, Μητροβγένης Γεώργιος, Μπόκαρης Γεώργιος, Ντίνος Νικόλαος, Ρούσσου Καλλιρόη, Τσούτσουρας Δημήτριος και Χριστινάκη Όλγα, οι οποίοι ψήφισαν το Β΄ ψήφισμα από τις δημοτικές παρατάξεις «Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή», «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού», «Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.) Δάφνης Υμηττού», «Ανυπόταχτες Γειτονίες Δάφνης Υμηττού» και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Αργιανά Δημήτριου

Θεοδωρόπουλος Δημήτριος και Τόλια-Κηπουρού Ναυσικά, οι οποίοι ψήφισαν το Γ’ ψήφισμα από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης Υμηττού».

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι δημοτικού σύμβουλοι Μπουρνελές Νίκος από την παράταξη Δάφνη-Υμηττός Πόλη Φωτεινή και Λεμπέσης-Κολοκυθάς Ελευθέριος από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Τοποθέτηση Όλγας Χριστινάκη επικεφαλής Πολιτών σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού:


Παρακολουθήστε τα ψηφίσματα όπως διατυπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο:


Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού της 14ης Δεκεμβρίου 2021 σχετικά με την ΠΥΡΚΑΛ:

Εδώ ολόκληρη η απόφαση

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια