Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Σε ΦΕΚ οι απαλλοτριώσεις – εξπρές για το κυβερνητικό πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό

Απαλλοτριώσεις – εξπρές, με στόχο το ακίνητο που θα φιλοξενήσει το πάρκο των κυβερνητικών κτηρίων στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού να «απελευθερωθεί» από τις υφιστάμενες χρήσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (νυν Πυρκάλ), πρόκειται να πραγματοποιηθούν την επόμενη χρονιά. Αυτό προβλέπει η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύθηκε, χθες, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ως αποτέλεσμα τέθηκε σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, το έργο της κατασκευής χώρων διοίκησης και ελεύθερων χώρων-αστικού πρασίνου με την ονομασία «Ανδρέας Λεντάκης» στον χώρο του πρώην εργοστασίου της Πυρκάλ του Δήμου Δάφνης – Υμηττού εντάχθηκε στην παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι οι απαλλοτριώσεις θα ξεκινήσουν άμεσα, οδηγώντας στην καταβολή αποζημίωσης στα ΕΑΣ που βρίσκονται στο ακίνητο. Για το σκοπό αυτό, η υπουργική απόφαση προβλέπει -ως είθισται στις σχετικές διαδικασίες- την παροχή εξουσιοδότησης στον υπουργό Οικονομικών και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να προβούν στην κήρυξη των αναγκαίων απαλλοτριώσεων.

Εδώ ολόκληρη η απόφαση όπως δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια