Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Οι δικηγόροι του Κυβερνητικού Πάρκου στην π. ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό

Δύο έγκριτα νομικά γραφεία αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τις κρίσιμες διαδικασίες για την ανάπτυξη του Κυβερνητικού Πάρκου στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών συνομολόγησε σύμβαση με τη Δικηγορική Εταιρεία Φλογαϊτης – Σιούτη και Συνεργάτες για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών στους τομείς της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και του πολεοδομικού δικαίου για την προετοιμασία υλοποίησης του Κυβερνητικού Πάρκου. 

Θα ακολουθήσει μέσα στο Σεπτέμβριο η υπογραφή σύμβασης με την Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών που αφορούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΠΥΡΚΑΛ) προκειμένου να καλύψει το κόστος μετεγκατάστασής της στο Λαύριο. Οι συμβάσεις αυτές ακολουθούν, αλλά και προηγούνται άλλων συμβάσεων, μελετών και έργων, που θα επιτρέψουν την έναρξη της επένδυσης της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ στα μέσα του 2023

Ήδη έχει προχωρήσει η εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου που θα προσδιορίζει τις προβλεπόμενες χρήσεις (εμπόριο, επιχειρείν, αναψυχή κτλ) της έκτασης, αλλά και οι εκθέσεις εκτίμησης της αγοραίας αξίας του οικοπέδου, όπου θα δημιουργηθεί η διοικητική ζώνη. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα μεταφερθούν σε 157 στρέμματα του δημόσιου περίκλειστου ακινήτου της ΠΥΡΚΑΛ στους πρόποδες του Υμηττού, 9 υπουργεία που σήμερα στεγάζονται σε 127 κτίρια και κοστίζουν 33 εκατ. ευρώ σε μισθώματα και λειτουργικά έξοδα. 

Πρόκειται για τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού. Μαζί τους, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ), το ΤΑΙΠΕΔ και η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια