Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Προχωρούν οι διαδικασίες για το κυβερνητικό πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ - Συνεχίζει η δημοτική αρχή Δάφνης-Υμηττού να αποφεύγει να πάρει θέση για το σοβαρό αυτό θέμα



Στην έναρξη της διαδικασίας σύνταξης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου(Ε.Π.Σ.) στην περιοχή της ΠΥΡΚΑΛ για τη δημιουργία κυβερνητικού πάρκου προχώρησε με απόφασή του ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς.

Πατήστε εδώ για να δείτε την απόφαση

Η εκπόνηση ΕΠΣ είναι ένα από τα απαιτούμενα βήματα προκειμένου το σχέδιο για τη μετεγκατάσταση εννέα υπουργείων στους χώρους της πρώην βιομηχανίας στον Δήμο Υμηττού να βρεθεί πιο κοντά στη γραμμή εκκίνησης.

Στην έκταση της ΠΥΡΚΑΛ βρίσκονται 91 κτίρια, εκ των οποίων θα κατεδαφιστούν τα 66, θα διατηρηθούν 25, θα ανεγερθούν επτά νέα κτίρια και θα γίνουν προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια.

Το σοβαρό αυτό θέμα έφερε για μια ακόμα φορά προς συζήτηση η δημοτική παράταξη "Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού" στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 17/6/2021, όμως ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης αρνήθηκαν για άλλη μια φορά να πάρουν θέση.

Οι Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού με ανάρτησή τους, ζητούν από όλους τους συμβούλους και τους πολίτες να υψώσουν το ανάστημά τους, σπάζοντας την εφησυχαστική σιωπή και καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη, 23/6, στις 8μμ, έξω από την είσοδο της ΠΥΡΚΑΛ (επί της Ανδρέα Λεντάκη). 


Παρακολουθήστε σχετικά αποσπάσματα από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια