Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δελτίο Τύπου – Δωρεάν ασύρματο internet (Wi-Fi) στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού

 Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού εντάχθηκε στην 2η διαγωνιστική φάση και υλοποιεί ήδη το έργο εγκατάστασης δωρεάν σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU ( www.wifi4eu.eu ), προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το ασύρματο δίκτυο, δίνει την ευκαιρία στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, καθώς και να αναπτύξουν την τοπική επιχειρηματικότητα, μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στη νέα Ψηφιακή Εποχή. Στόχος του προγράμματος WiFi4EU είναι η στήριξη της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Wifi4EU στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, το ασύρματο δίκτυο λειτουργεί σε κοινόχρηστους χώρους, καλύπτοντας κεντρικά σημεία συνάθροισης πολιτών, επισκεπτών και δημοτικά κτήρια. Με τη χρήση συσκευών τεχνολογίας, όπως φορητών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων (smart phone) και tablet, οι πολίτες και οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, όταν είναι εντός της εμβέλειας της υπηρεσίας, στους παρακάτω χώρους:


1. Δημαρχείο της Δάφνης

2. Κ.Ε.Π Δάφνης

3. Πλατεία Δημαρχείου Δάφνης.

Η εγκατάσταση συνεχίζεται και  θα παραδοθεί και παρακάτω:

Κτίριο του πρώην Δημαρχείου Υμηττού.

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στον Υμηττό. (Πρώην Δημαρχείο Υμηττού)

Πως μπορείτε να συνδεθείτε :

Για να μπορέσετε να συνδεθείτε αρκεί να αναζητήσετε στα ασύρματα δίκτυα το Wifi4EU – Dimos Dafnis-Ymittou και να πατήσετε σύνδεση. Είτε αυτόματα είτε με μήνυμα επιβεβαίωσης θα σας συνδέσει στο portal που θα σας προτρέπει να πατήσετε «ΣΥΝΔΕΣΗ» στο δίκτυο. Αφού ολοκληρώσετε και αυτό το βήμα η σύνδεση παραμένει ενεργή για τρεις ώρες, χρόνος που απλά θα πρέπει να επαναλάβετε την σύνδεση.


BHMA 1: Αναζήτηση του δικτύου:ΒΗΜΑ 2: Επιλογή του Δικτύου:


ΒΗΜΑ 3: Σύνδεση μέσα από το Portal του Δήμου:


Ο Δήμος συνεχίζει απρόσκοπτα  την αναβάθμιση και ενίσχυση των υπηρεσιών του μέσω των σύγχρονων ψηφιακών μέσων με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών του.

Στόχος του Δήμου είναι στο άμεσο μέλλον να προστεθούν και νέα σημεία ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης.

Γραφείο Δημάρχου

15.04.2021


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια