Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού:Ανακοίνωση σχετικά με συνδικαλιστική δίωξη στην ΕΑΣ-ΠΥΡΚΑΛ


 Ντροπή και αίσχος! Μόνο συγκυριακή δεν μπορεί να είναι η απομάκρυνση από τον χώρο εργασίας τους  και συνδικαλιστικής τους δράσης  – από τον Υμηττό τους στέλνουν Μάνδρα –  και η βλαπτική εργασιακή μεταβολή (ωραρίου και ειδικότητας), που εν μία νυκτί αποφασίσθηκε και κοινοποιήθηκε σε δύο (έως τώρα) εκ των συνδικαλιστών των ΕΑΣ, οι οποίοι, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους τους, συμμετείχαν στη μεγάλη κινητοποίηση κατά των εξαγγελιών της κυβέρνησης.  Το γεγονός ότι τους ανακοινώθηκε απλώς ότι Δευτέρα πρωί, μετά από 25-35 χρόνια εργασίας τους στον Υμηττό, παρουσιάζονται στη Μάνδρα, χωρίς τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και παρακάμπτοντας κάθε προβλεπόμενη συνδικαλιστική προστασία, ξεπερνά κάθε όριο!

Όποιος διαφωνεί «εκτελείται»; Αυτή είναι η περίφημη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΕΑΣ; Κόβουμε πρώτα το κεφάλι για να υποταχθεί το σώμα; Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά δίπλα μας και να τα ανεχόμαστε;

Την Τετάρτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι θα βάλει πλάτες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ότι αυτός είναι ο πρωταρχικός του στόχος. Την αμέσως επόμενη ημέρα η διοίκηση των ΕΑΣ προχώρησε στην ακραία μετακίνηση των διαφωνούντων με τις εξαγγελίες. Η πρακτική των συνδικαλιστικών διώξεων έρχεται να επισφραγίσει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», που φαίνεται να γίνεται συνήθεια σε ορισμένους.

Καλούμε τη Διοίκηση των ΕΑΣ να ανακαλέσει άμεσα τις παράνομες μετακινήσεις συνδικαλιστών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να διακόψει αυτό το θέατρο παραλόγου, αν εξακολουθούμε να είμαστε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Καλούμε τον Δήμαρχο να «βάλει πλάτες», όπως είπε.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση για το θέμα.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιδράσει στο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος των εργαζομένων στα ΕΑΣ και που ο βασικός χαμένος θα είναι οι Δαφνιώτες και οι Υμηττιώτες.

Η παρούσα ανακοίνωσή μας θα κοινοποιηθεί στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στα κόμματα της Βουλής, στον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης Υμηττού, στη Διοίκηση και στο Σωματείο Εργαζομένων των ΕΑΣ και σε ΜΜΕ.

Για τους Πολίτες σε Κίνηση

Η επικεφαλής & δημοτική σύμβουλος 
Όλγα Χριστινάκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης

Η ΠΥΡΚΑΛ θα γίνει ΠΑΡΚΟ και όχι ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια