Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Όχι στην αναστολή λειτουργίας του κέντρου υγείας Υμηττού, ενίσχυση της ΠΦΥ.

  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΥΜΗΤΤΟΥ – ΔΑΦΝΗΣ

(Μέλος της Ο.Γ.Ε.)

Πέτρου και Παύλου 2,Τηλ. 6937583414


Η ανακοίνωση της τελειοποίησης του εμβολίου που προφυλάσσει από τον ιό covid 19 χαιρετίστηκε πριν από λίγο καιρό με μεγάλη ανακούφιση από τους λαούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, προφανώς και στην χώρα μας και στην γειτονιά μας. Η ταχύτητα παρασκευής του είναι μια ακόμη ένδειξη ότι στον 21ο αιώνα, χάρις στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, η έρευνα σε όλους τους τομείς της παραγωγής μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερη καλύπτοντας άμεσα πολλές από τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου βελτιώνοντας έτσι αισθητά την ζωή μας, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας.

Πριν όμως καλά- καλά καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί και στεγνώσουν τα τηλεοπτικά δάκρυα του υπουργού Υγείας για τους υγειονομικούς και τους ασθενείς, άρχισαν να δίνονται εντολές στα Κέντρα Υγείας να ασχολούνται αποκλειστικά με τον εμβολιασμό και με τίποτα άλλο.


Ακολουθώντας αυτήν την κατεύθυνση, μας ενημέρωσαν εργαζόμενοι και γιατροί του Κέντρου Υγείας Υμηττού ότι από 1η Φλεβάρη μετατρέπεται και αυτό σε εμβολιαστικό κέντρο. Έτσι, σα να μην υπάρχουν άλλες ανάγκες μεταθέτουν το λιγοστό ιατρικό προσωπικό που μέχρι τώρα υπήρχε και κρατούν μόνο την ειδικότητα του καρδιολόγου για τις ανάγκες του εμβολιαστικού κέντρου.

Τι σημαίνει αυτό :

  1. Εξ΄αρχής κινδυνεύει να υπονομευτεί το ίδιο το σχέδιο του εμβολιασμού. Είναι πολύ κρίσιμο ζήτημα ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, για τον οποίο όχι μόνο είμαστε υπέρμαχοι αλλά τον απαιτούμε εδώ και καιρό ζητώντας επάρκεια δόσεων κόντρα στην μεγάλη μπίζνα των φαρμακευτικών εταιρειών.
  2. Αναστέλλονται όλες οι άλλες ιατρικές πράξεις επ’ αόριστο. Ρωτάμε, οι αναγκαίες ιατρικές πράξεις που αντιμετωπίζονται από το κέντρο υγείας του Υμηττού όπως οι παιδικοί εμβολιασμοί και αυτοί των ηλικιωμένων από άλλα νοσήματα, οι συνταγογραφήσεις σε χρόνιες παθήσεις, τα επείγοντα περιστατικά που χρήζουν πρωτοβάθμια φροντίδα, τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις ειδικών ομάδων τι θα γίνουν; Τι θα γίνει με τους ανασφάλιστους; Προφανώς θα πρέπει να στρέφονται στην ιδιωτική περίθαλψη με ότι αυτό σημαίνει για τα οικονομικά των λαϊκών στρωμάτων.
  3. Θα επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο με τα νοσοκομεία όπου η μετατροπή τους σε μίας νόσου νοσοκομεία οδήγησε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού σε μερική ή και καθόλου ιατρική φροντίδα, αμέλεια των άλλων εμβολιασμών και προληπτικών εξετάσεων, αύξηση νοσημάτων λόγω της μη έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.
  4. Την ίδια στιγμή στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Δημητρίου όπου μεταθέτουν τους γιατρούς από τον Υμηττό γίνεται το α δ ι α χ ώ ρ η τ ο. Δερματολόγος και παθολόγος εξετάζουν στην ίδια αίθουσα με χωρίσματα-παραβάν!!

Τέρμα πια στην κοροϊδία!!

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις σκληρές, για το λαό μας, συνέπειες της πανδημίας, καθώς αντί να στελεχώσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, προχωράει το περισπούδαστο εμβολιαστικό της πλάνο με ανακύκλωση του ήδη ελάχιστου προσωπικού μετατρέποντας και τα ελάχιστα και ήδη υποστελεχωμένα κέντρα υγείας που υπάρχουν σε κέντρα μιας νόσου. Είναι χαρακτηριστικό ότι προχωράει σε μείωση των κονδυλίων για την Δημόσια Υγεία και την Π.Φ.Υ. κατά 600εκ εν μέσω πανδημίας με 5.000 νεκρούς ήδη!

Εμείς, γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, φοιτήτριες, μαθήτριες, μάνες και γιαγιάδες δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοια απαράδεκτη ρύθμιση.

Καλούμε τον λαό της περιοχής να καταδικάσουμε την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης που θυσιάζει ακόμα και αυτή την κουτσουρεμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη στον βωμό του κέρδους με λογικές κόστους-οφέλους.

Εδώ και τώρα απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφασιστική ενίσχυση των ΚΥ, την δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων σε επίπεδο Π.Φ.Υ. και να προχωρήσει άμεσα σε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην ΠΦΥ, με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Ανασύσταση των δομών Δημόσιας Υγείας που πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος της δημόσιας ΠΦΥ και θα έπρεπε, πρέπει να έχουν κομβικό ρόλο στο πρόγραμμα του εμβολιασμού.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού, την παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών και την περίθαλψης της γενικής νοσηρότητας.
  • Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων (προσωπικό, εξοπλισμός, γραμματειακή υποστήριξη, χώροι) και την αναγκαία εκπαίδευση του προσωπικού για την ασφαλή διενέργεια του εμβολιασμού.
  • Εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού ενώ οι προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν να γίνουν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.
  • Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές, ώστε να επανέλθει πλήρως η τακτική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας και να μπορεί να ανταπεξέλθει ταυτόχρονα στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αλλά ΚΑΙ της υπόλοιπης νοσηρότητας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια