Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δελτίο Τύπου–ΚΕΠ Υγείας Δάφνης-Υμηττού Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη την Τρίτη 16.02.2021 – Τρίτη 23.02.2021 – Τρίτη 02.03.2021

 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο  Υγιών Πόλεων,  υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής: Δάφνης-Υμηττού, Αγίας Βαρβάρας, Μεγαρέων και Νέας Σμύρνης από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης,  ξεκινούν Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη.

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην έγκαιρη διάγνωση της κατάθλιψης και συνεπώς σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν την καινοτόμα πρωτοβουλία.

Η Δράση αυτή έχει σκοπό τη διαδικτυακή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την Κατάθλιψη και συμπεριλαμβάνει  τρεις ενότητες ομιλιών με τα ακόλουθα θέματα:

  •  Τρίτη 16-02-2021, ώρα 12:30μ.μ. – Ενημέρωση / Ψυχο-εκπαίδευση  για την κατάθλιψη : Κατηγορίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση  και συννοσηρότητα
  • Τρίτη 23-02-2021, ώρα 12:30μ.μ -.Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19  : Επιπτώσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές), στην οργανική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Ζώντας με την κατάθλιψη- Μορφές θεραπείας –Συμπτώματα εφόσον έχουμε νοσήσει από Covid-19
  • Τρίτη 02-03-2021, ώρα 12:30μ.μ. – Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών  

Ομιλήτρια της Δράσης είναι η Ψυχολόγος κα Σμαράγδα Χρηστάκη και το διαδικτυακό σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας zoom.

Βήματα εγγραφής και παρακολούθησης του διαδικτυακού σεμιναρίου:

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, παρακαλούμε, όπως εγγραφείτε δωρεάν στο παρακάτω email: d.iatreio@dafni-ymittos.gov.gr , στέλνοντάς μας επώνυμο, όνομα, κινητό, έως την Παρασκευή 12-02-2021 έως τις 14:00 μ.μ. καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων τους 100.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια