Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πόλη Φωτεινή: Δελτίο Τύπου σχετικά με την 1η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Την αδυναμία της διοίκησης να τοποθετηθεί στην πολιτική αντιπαράθεση προσπάθησε να κρύψει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με την ενημέρωση για δήθεν τήρηση κανόνων ευταξίας των συζητήσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, με αυστηρή τήρηση χρόνων τοποθετήσεων και τεχνική κλεισίματος μικροφώνων.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει καταφέρει μετά από ένα χρόνο και 4 μήνες από αυτή τη θέση Ευθύνης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καθώς, παρά την ευγενική του προσωπικότητά δεν μπορεί ή δεν έχει τις απαιτούμενες πολιτικές ικανότητες για κάτι τέτοιο. Πιο πιθανό ωστόσο είναι να μην του επιτρέπει ο κλειστός πυρήνας της ομάδας που διοικεί να διαχωρίσει τη θέση του ως δημοτικός σύμβουλος συγκεκριμένου πολιτικού συνδυασμού από τη θέση ευθύνης του Προέδρου του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η 1η τακτική συνεδρίασης για το 2021, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, ξεκίνησε με καθυστέρηση μίας σχεδόν ώρας, αντί στις 21:00 όπως και ήταν προγραμματισμένη.  Υποθέτουμε ότι η μετριότητα τους ακόμα και στη διαχείριση της πλατφόρμας zoom δεν τους επέτρεψε να κάνουν δυνατή τη χρήση της λειτουργίας να κλείνει και να ανοίγει η Διοίκηση τα μικρόφωνα χωρίς την ευθύνη του κάθε συμβούλου, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν για ώρα το σύστημα και να ταλαιπωρούν όλους εμάς, που δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε για ποιον λόγο δεν άνοιγαν αρχικά τα μικρόφωνά μας.

Στις 22:00 το βράδυ, όταν και εμφανίστηκε ο πρόεδρος, από το δημαρχείο και συγκεκριμένα από το γραφείο του δημάρχου, για να ξεκινήσει η συνεδρίαση αντί να εξηγήσει τι συνέβη και προκλήθηκε η καθυστέρηση, επέλεξε να εκφωνήσει συστάσεις για αυστηρή τήρηση των διαδικασιών για λόγους, όπως ανέφερε, καλύτερης λειτουργίας του συμβουλίου.

Να αναφέρουμε ότι τα συμβούλια γίνονται με επιλογή της διοίκησης μια και μόνο φορά το μήνα και πάντα, με επιμονή, στις 21.00. 

Είναι εμφανές σε όλους όσους παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια ότι η παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων τόσο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή» όπως και των άλλων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης ενοχλούν τη διοίκηση και προσωπικά τον Δήμαρχο Δάφνης Υμηττού, που είναι φανερό ότι δεν έχει τις πολιτικές ικανότητες να δώσει πειστικές απαντήσεις σε όσα απαιτούν να μάθουν, σε κάθε συμβούλιο, οι δημοτικές παρατάξεις τις αντιπολίτευσης.

Είναι φανερό ότι εάν δεν υπήρχε υποχρέωση από τον νόμο για ένα Δημοτικό Συμβούλιο κάθε μήνα, πολύ φοβούμαστε ότι οι συνεδριάσεις θα γινόντουσαν ακόμα πιο σπάνιες.

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση προς τα δύο μέλη του διαπαραταξιακού  προεδρείου στη 1η τακτική συνεδρίαση του 2021, ανακοίνωσε, μετά από έναν χρόνο σχεδόν αδυναμίας να γίνουν δια ζώσης οι συνεδριάσεις λόγω των μέτρων για τον Covid-19 και σχεδόν δέκα μήνες τηλεδιασκέψεων, την ανάγκη  αυστηρής εφαρμογής του κανονισμού, που στη πράξη πότε, τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση, δεν θέλησαν να εφαρμοστεί από την αρχή της θητείας τους. Γιατί ο κανονισμός δεν αφορά μόνο την τήρηση της διάρκειας  μονόλεπτων και δίλεπτων τοποθετήσεων και την τεχνική φίμωση των μικροφώνων. Αφορά και πληθώρα σημαντικών θεμάτων, όπως απαντήσεις σε προφορικές  ή γραπτές ερωτήσεις από την αντιπολίτευση και σοβαρή στήριξη της λειτουργίας των δημοτικών παρατάξεων.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεδριάσεων, με διαδικτυακές συνδέσεις, με από μέτριες έως κακές, με ελάχιστες δυνατότητες φυσικής παρουσίας μας για την εκπροσώπηση των πολιτών, το κύριο δηλαδή καθήκον κάθε συμβούλου, η Διοίκηση και ο δήμαρχος, με αντιδημοκρατική χρήση του θεσμού του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, βρήκαν ευκαιρία να φιμώσουν τους συμβούλους με κανονιστικές διατάξεις και κλείσιμο μικροφώνων προφανώς για να σταματήσει να φαίνεται η πολιτική έπαρση, η γύμνια και η ανικανότητα τους.

Να σταματήσει να φαίνεται ότι μόνο μέλημα και σκοπός της διαχείρισης των θέσεων είναι η τακτοποίηση στενών, μικροκομματικών συμφερόντων όπως και η εξυπηρέτηση ενός μικρού κύκλου που επί χρόνια διαχειρίζεται τη τύχη και τη μοίρα του δήμου.

Σε κάθε περίπτωση η μικρή πλειοψηφία των ψήφων που του έδωσε, οριακά, τη διαχείριση την τύχης του Δήμου μας για ακόμη μια φορά δεν τους καθιστά μοναδική φωνή εκπροσώπησης των πολιτών του ενοποιημένου δήμου μας.

Όσο και εάν ενοχλεί η ύπαρξη διαφορετικών θέσεων, διαφορετικού ήθους και αντιλήψεων για τη λειτουργία του δήμου θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στη «νέα» διοίκηση των 18 ετών ότι καμία κανονιστική μεθόδευση δε θα σταματήσει το να ακούγεται δυνατά και καθαρά η φωνή των χιλιάδων συμπολιτών που μας επέλεξαν, των  χιλιάδων που επέλεξαν άλλες δημοτικές ομάδες, αλλά και των χιλιάδων που θεώρησαν ότι δεν άξιζε στο 2ο γύρο να επιστρέψουν στη κάλπη και να δώσουν την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα ο τόπος μας.

Μπορεί να τους ανήκει η ευθύνη της διαχείρισης της δημοτική εξουσίας, θα πρέπει είναι ξεκάθαρο στο μυαλό όσων μηχανεύονται τακτικές στις κλειστές πόρτες του δημαρχείου ότι τη  δική μας φωνή  ούτε να τη διαχειριστούν μπορούν ούτε να τη φιμώσουν.

Η  δική μας φωνή αντλεί δύναμη μόνο από αυτούς που πραγματικά τους ανήκει.

Σε κάθε έναν πολίτη του Δήμου μας και μόνο.

Να είναι σίγουροι λοιπόν ότι θα συνεχίσουμε να μεταφέρουμε δυνατά αυτή τη φωνή σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας, με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση.

Γιατί η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη, «Δάφνη Υμηττός –Πόλη Φωτεινή» θέλει τους κατοίκους της Δάφνης και του Υμηττού όχι βουβούς κομπάρσους αλλά μόνο πρωταγωνιστές.

Την ιδιότητα του κομπάρσου τη παραχωρούμε σε κάθε δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, σε κάθε υποψήφιο δήμαρχο του 2019 που αντί να εκπροσωπήσει αυτά που προεκλογικά υποσχέθηκε και για τα οποία ψηφίστηκε, θεώρησε σημαντικότερο να συμπράξει με ένα δήμαρχο που δεν πίστευε αλλά απλά τον ακολούθησε εκ των υστέρων για τη διαχείριση και τη νομή μιας πρόσκαιρης εξουσίας.

Εμείς, σταθερά μακριά από αυτές τις λογικές, θα συνεχίσουμε να επιζητούμε και να εργαζόμαστε για ένα Δήμο Ασφαλή, Καθαρό, Ανθρώπινο, έναν Δήμο φωτεινό για όλους μας!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια