Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Συνεχίζεται σε 87 ελληνικές πόλεις η Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας. Απών για άλλη μια φορά ο δήμος Δάφνης-Υμηττού


Σταθερά, όπως κάθε χρόνο απών ο Δήμος Δάφνης Υμηττού, ενώ κανονικά όπως μας έχουν συνηθίσει συμμετέχουν στη δράση οι γειτονικοί δήμοι Ηλιούπολης και Αγ. Δημητρίου.
Αν και ο καιρός τα χάλασε στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, στην προσπάθεια τους να προωθήσουν όρους βιώσιμης κινητικότητας με εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, ο ίδιος ο καιρός ήρθε να χτυπήσει καμπανάκι φέτος στους πολίτες και στις δημοτικές αρχές για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την τεράστια σημασία του φετινού μηνύματος του EUROPENMOBILITYWEEK 2020 για μια Ευρώπη μηδενικών ρύπων στις μετακινήσεις.

Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 87 πόλεις από όλη την Ελλάδα.

Οι κλασικές πρωτοβουλίες είναι, ποδηλατοβόλτες, επισκέψεις σε αξιοθέατα με τα πόδια ή το ποδήλατο, διαγωνισμοί φωτογραφιών, κειμένων και ζωγραφικής, αγώνες, ποδηλατική αγωγή στα σχολεία ή στα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, έντυπο υλικό, κλείσιμο δρόμων και αθλοπαιδιές για φέτος: συζητήσεις και ενημερώσεις μέσω τηλεδιασκέψεων και youtube κλπ.





Δήμος Αγ. Δημητρίου

Κυριακή 20/09

Η μεγάλη ποδηλατική βόλτα (αφετηρία Δημαρχείο, ώρα 09:30)

Από το Δημαρχείο στον Ασύρματο, μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες ξεκινούν μια μεγάλη πρωινή ποδηλατική βόλτα, συναντιούνται με ακόμα περισσότερους ποδηλάτες σε κεντρικά σημεία του Δήμου και διασχίζουν όλοι μαζί με ασφάλεια την πόλη, φορώντας απαραιτήτως κράνος και πολλά … χαμόγελα! Στον Ασύρματο θα εγκαινιάσουν τη νέα ποδηλατική διαδρομή περιμετρικά και εσωτερικά του πάρκου!

Παιχνίδι για παιδιά, συζήτηση για μεγάλους (Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ώρα 18:30)

Για τα παιδιά: Διαδραστικά παιχνίδια γειτονιάς, ζωγραφική, χειροτεχνία, ποδηλατικός αγώνας (με εξοπλισμό ασφαλείας), θέατρο

Για τους μεγάλους συζητήσεις για: το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου (ΣΒΑΚ), τις αναπλάσεις του Πάρκου Ασυρμάτου και της οδού Ασυρμάτου, τον εκσυγχρονισμό της περιοχής ΔΕΗ, το Δημοτικό Κολυμβητήριο και το σχέδιο Ποδηλατοδρόμων.

Δευτέρα 21/09

Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ένα κορίτσι με ίσκιο αγοριού» (Παιδική Χαρά – Μύρωνος & Λ. Ακρίτα, ώρα 19:00)

Από τη δημιουργική θεατρική ομάδα “artimeleia”. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης.

Τρίτη 22/09

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο – μαθαίνουμε για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (περιοχή Ασυρμάτου, ώρα 18:30)

Στα 70.000τμ της περιοχής του Ασυρμάτου, τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν και διασκεδάζουν με ασφάλεια και όλα τα μέτρα προστασίας, με δράσεις στοχευμένες στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Αθλητικά και καλλιτεχνικά events

Special Basket, επίδειξη Boccia και Τae Κwon Do, παιχνίδι κυκλοφοριακής αγωγής, μουσικές από μαθητές του Δημοτικού ωδείου και τη Φιλαρμονική.

Συναυλία • ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ (Γήπεδο ποδοσφαίρου 9×9, ώρα έναρξης: 21:00)

Τα Κίτρινα Ποδήλατα, τα αδέλφια Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς, θα ψυχαγωγήσουν  με μια δίωρη συναυλία με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους, παιδιά και μεγάλους που θα βρίσκονται στο Πάρκο Ασυρμάτου. Opening act: Κρυστάλλινες Σκιές

Συνεχίζουμε λοιπόν με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης που ανάρτησε στο site του ερωτηματολόγιο για την εγκατάσταση συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων ενώ λειτουργεί και την εφαρμογή Alexandroupolis Bike Challenge!, που δίνει βραβεία σε όσους μέσω των κινητών τηλεφώνων, καταγράψουν τα ποδηλατικά τους χιλιόμετρα.
Διοργανώνει επίσης προβολή της ταινίας «Κλέφτης Ποδηλάτων» και την εκδήλωση We check your bike! όπου προσκαλεί όλους τους ποδηλάτες να έρθουν με τα ποδήλατά τους και να μάθουν από έμπειρους τεχνικούς πώς να λύνουν και να δένουν το όχημά τους, πώς να αλλάζουν ελαστικά και να ρυθμίζουν τις ταχύτητες ανάλογα με το δρόμο, αλλά και πώς να ρυθμίζουν τα φρένα και τη θέση οδήγησης.

Ο Δήμος Αλίμου μεταξύ άλλων ανεβάζει την θεατρική παράσταση «ΜΕΤΑ…ΚΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Ενημερώνει τις τοπικές επιχειρήσεις με μεγάλους στόλους για την ηλεκτροκίνηση.
Μεταμορφώνει τις διαβάσεις ενός σχολείου σε παραμύθι
Διοργανώνει μια πρωτότυπη δράση με χρωματιστούς ρύπους στους κεντρικούς δρόμους για να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες τι συμβαίνει όταν κινείται ένα αυτοκίνητο.
Για όλη την εβδομάδα το webradio θα έχει συνεντεύξεις και συζητήσεις για τη εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας.

Ο Δήμος Αρταίων εκτός των άλλων διοργανώνει Bazar ποδηλάτων και δημιουργεί επιπλέον θέσεις στάθμευσης δικύκλων, ενώ διοργανώνει και δημοσκοπήσεις μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Ο Δήμος Διονύσου εκτός των άλλων δράσεων που έχουμε αναφέρει και για άλλους δήμους παραχωρεί έκπτωση σε πελάτες που προσεγγίζουν με ποδήλατο ή πατίνι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία έχουν αναρτημένη την αφίσα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020.

Στην Καρδίτσα διοργανώνεται “ψηφιακή ποδηλατάδα” με μια εφαρμογή διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό μέσα στην πόλη και πάνω στον χάρτη. Επίσης διοργανώνει ποδηλατικό γύρο σαν το κυνήγι του θησαυρού ποδηλατικών οµάδων (ανά σχολείο – σύλλογο – γειτονιά κ.λ.π.) όπου µε το ποδήλατο θα κάνουν διαδροµές τις οποίες θα βρίσκουν λύνοντας γρίφους.

Στην Κοζάνη διοργανώνεται «Περίπατος με την Τρίτη Ηλικία στην Ιστορία της Κοζάνης»
Ο Δήμος έχει αναρτήσει και σχετικό ενημερωτικό video στο youtube.
Επίσης ο δήμος τοποθέτησε banner μπροστά από το Δημαρχείο όπου οι πολίτες μπορούν να φωτογραφίζονται ανεβάζοντας τη φωτογραφία τους στα social media με τα 3 hashtag #mobilityweek, #kozanimobilityweek , #kozanimobilityweek2020 και κάνοντας “like” στη σελίδα «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Κοζάνης» στο facebook ή “follow” στο Instagram @kozanimobilityweek και θα μπαίνουν σε κλήρωση για την ανάδειξη δύο τυχερών που θα κερδίσουν από ένα ποδήλατο.

Ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει, έκθεση ηλεκτροκίνησης με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ποδήλατα πατίνια αμαξίδια. Στην έκθεση μετέχουν αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης
Διοργανώνεται και Πολιτιστικός Περίπατος για ΑΜΕΑ με αμαξίδια και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, τμήμα του κέντρου της πόλης, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα παραμείνει αποκλεισμένο για όλα τα οχήματα.
Το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία, θα διαθέτει με έκπτωση 50% τα εισιτήρια, ενώ για τους μαθητές θα είναι δωρεάν.

Ο Δήμος Δελφών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα χρωματίζουμε τις διαβάσεις των πεζών, τις ράμπες και τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ , και κάνει Παρέλαση ηλεκτρικών αμαξιδίων από τους πολίτες της 3ης ηλικίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια