Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Αναβάλλεται για το 2021 η έκθεση για τα "10 χρόνια Μουσείο Μπουζιάνη"


Δελτίο Τύπου Δήμου Δάφνης-Υμηττού για τα «10 χρόνια του Μουσείου Μπουζιάνη»:

Εκτιμώντας πως λόγω της παρούσας επιδείνωσης της πανδημίας του κορωνοϊού , τα εγκαίνια και η έκθεση για τα «10 χρόνια Μουσείο Μπουζιάνη» δεν θα εκτιμηθούν ανάλογα με την σημαντικότητα τους, η επετειακή έκθεση που προγραμματίζαμε και οργανώναμε επί μήνες, αναβάλλεται για το 2021 και αντικαθίσταται με την παρουσίαση : «Πριν τον Μπουζιάνη – Αριστουργήματα των αρχών του εικοστού αιώνα».


Καθώς η προσέλευση του κοινού θα είναι περιορισμένη λόγω των συνθηκών και λαμβάνοντας υπόψη πως θα δανειστούμε έργα από την Εθνική Πινακοθήκη, την Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων και την Βουλή των Ελλήνων, θεωρούμε πως η όλη προσπάθεια, μαζί με τους πόρους που θα διατεθούν από τον Δήμο και τους χορηγούς, είναι δυσανάλογη της επιθυμητής προβολής του Μουσείου.


Αντ’ αυτής παρουσιάζεται την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, ιστορική έκθεση με αριστουργήματα των αρχών του εικοστού αιώνα με τους μεγάλους ζωγράφους που κοσμούν την ιστορία της Ελληνικής Τέχνης πριν ο Έλληνας εξπρεσιονιστής Μπουζιάνης ανοίξει τα φτερά του.


Οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού ρεαλισμού της Σχολής του Μονάχου, όπως ο Βολανάκης, ο Λύτρας, Ο Γύζας και ο Σαββίδης. Οι ιμπρεσιονιστές Πανταζής και Οικονόμου και ο μετά – ιμπρεσιονιστής Μαλέας, θα πλαισιώσουν σημαντικές ελαιογραφίες του Γ. Μπουζιάνη.


Σκοπός του Δήμου μας είναι το Μουσείο να είναι ζωντανό και ασφαλές για το κοινό αλλά να μην υποτιμηθεί η προσπάθεια όλων μας για τον εορτασμό των «10 χρονών του Μουσείου Μπουζιάνη»

Γραφείο Δημάρχου

24.09.2020

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια