Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


21.000 ευρώ για μάσκες σε 4.742 μαθητές και σε εκπαιδευτικούς στον Δήμο Δάφνης Υμηττού

Υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, η Απόφαση για την πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 6.195.000 ευρώ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με σκοπό την αγορά μασκών και την προμήθειά τους στα δημόσια σχολεία της χώρας, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Της Απόφασης είχε προηγηθεί η έκδοση ΠΝΠ που όρισε πως οι Δήμοι ή η ΚΕΔΕ για λογαριασμό των Δήμων μπορούν να προμηθεύονται μάσκες και λοιπά είδη ατομικής προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για την κάλυψη της δαπάνης των οποίων μπορούν να επιχορηγούνται “από το Ειδικό Πρόγραμμα του αρ.71 του ν.4509/2017”, ήτοι από τον “Φιλόδημο ΙΙ”.
Σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής στο Δήμο Δάφνης Υμηττού, στον οποίον φοιτούν 4.742 μαθητέςκατανέμεται το ποσό των 21.000 ευρώ.
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΑΣΚΩΝ
  1. Καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα πυκνής ύφανσης >180 TC
  2. Τουλάχιστον 2 στρώματα βαμβακερού υφάσματος. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λινό τουλάχιστον δύο στρωμάτων.
  3. Τα δύο στρώματα πρέπει να είναι διαφορετικού χρώματος για να είναι διακριτή η φορά εφαρμογής της μάσκας. Είναι σκόπιμο για τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού η εξωτερική πλευρά να είναι πολύχρωμη και με σχέδια, φιγούρες , ήρωες κλπ.
  4. Διαστάσεις: για ηλικίες 4-10 ετών 12Χ20 εκατοστά περίπου.
  5. Ηλικίες > 10 ετών αρχικές διαστάσεις 15Χ25 εκατοστά περίπου.
  6. Κατασκευασμένες με τρεις πιέτες στο μέσον τους ώστε να δύναται να ξεδιπλώνουν κατά την εφαρμογή της μάσκας.
  7. Να έχουν έλασμα στην πάνω πλευρά ώστε να σταθεροποιείται στη μύτη.
  8. Να φέρουν μαλακά και ανθεκτικά λάστιχα για την συγκράτηση στα αυτιά και να δοθεί έμφαση στο σημείο επαφής της μάσκας με τα λάστιχα ώστε να είναι σταθερά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια