Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανακοίνωση Προέδρου κοινότητας Δάφνης Μαρίνας Κόλλια για τον αποκλεισμό της από τον δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού κο Μπινίσκο Αναστάσιο


"Με αφορμή την μη πρόσκληση της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Ιουνίου για θέματα που αφορούν το έντονο κτιριακό πρόβλημα των Νηπιαγωγείων στο Δήμο Δάφνης Υμηττού, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης Μαρίνα Κόλλια, εκφράζει την λύπη της για την εν λόγω ενέργεια, απόρροια της προσπάθειας της Διοίκησης του Δήμου Δάφνης Υμηττού για υποβίβαση της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης, και ζητώντας από την Διοίκηση την λεπτομερή ενημέρωσή της για όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση, διαβεβαιώνει τους συμπολίτες της ότι η Δημοτική Κοινότητα είναι και θα συνεχίσει να είναι παρούσα για να ακούει τα προβλήματα τους και να συνεισφέρει στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ολόκληρη η δήλωσή της :Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση  του  Δ.Σ του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Μακρυγιάννης», έπειτα από αίτημα τους, με την Διοίκηση του Δήμου Δάφνης-Υμηττού  με στόχο την ενημέρωση για τα θέματα  που αφορούν το έντονο κτιριακό πρόβλημα των Νηπιαγωγείων, κυρίως της Δάφνης, αλλά και του Υμηττού.

Στην συνάντηση, από την πλευρά του Δήμου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δάφνης–Υμηττού, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Αργ.Βογιατζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών
Υπηρεσιών Δημ. Γιαννακούρας, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Κλ. Γιαννοπούλου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας  Υμηττού Ν. Μποζίκης.
Παρόλο που τα περισσότερα προβλήματα αφορούσαν σχολεία της κοινότητας Δάφνης, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Δάφνης δεν προσκλήθηκα. Είναι μια πράξη που υποβιβάζει το ρόλο της Κοινότητας της Δάφνης, και δυστυχώς δείχνει ότι ο θεσμικός ρόλος της Κοινότητας Δάφνης για τη Διοίκηση δεν υπάρχει εξαιτίας του ότι ανήκει σε διαφορετική παράταξη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου, όσον αφορά την στέγαση των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, λόγω της παραχώρησης χρήσιμων αιθουσών για τις ανάγκες των τοπικών Νηπιαγωγείων.
Συγκεκριμένα, στην Δάφνη, το 2ο, το 7ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο, υποχρεούνται να διαθέσουν χώρους και να φιλοξενήσουν τμήματα των τοπικών Νηπιαγωγείων. Ενώ ακόμα, υπάρχουν προβλήματα που αφορούν: το πρώην ΠΙΚΠΑ στην πλατεία Τσαλαγανίδη, και  τον 3ο Παιδικό Σταθμό που σήμερα φιλοξενείται σε ενοικιαζόμενο κτήριο στη  Ζωοδόχο Πηγή  όπου  ο Δήμαρχος θέλει να τον μεταφέρει στο πρώην ΠΙΚΠΑ και τα οικόπεδα στην Σοφοκλή Βενιζέλου και στην Κυμοθόης 17, όλα εντός της Κοινότητας Δάφνης . Επομένως, θα ήθελα να ενημερωθώ λεπτομερώς από τη Διοίκηση του Δήμου για όσο συζητήθηκαν.

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Δάφνης, σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε εδώ για να ακούμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας και να συνεισφέρουμε στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου
Κοινότητας Δάφνης
Κόλλια ΜαρίναΤο Blog "Δαφνούλα & Υμηττούλης", δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το Blog "Δαφνούλα & Υμηττούλης", ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια