Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δελτίο Τύπου 08.05.2020 – Επανέναρξη σχολικών μονάδων

Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού, στο πλαίσιο της επανέναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προχώρησε στην άμεση εφαρμογή των συνιστομένων οδηγιών και αναγκαίων μέτρων που προβλέπονται για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, με κύριο στόχο την ασφαλή λειτουργία τους και την προστασία της Δημόσιας υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολείων.

Ειδικότερα:


  • Λεπτομερής και ενδελεχής καθαρισμός και απολύμανση-μυοκτονία των σχολικών εγκαταστάσεων.
  • Εφοδιασμός όλων των τάξεων με αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα.
  • Εφοδιασμός των Σχολικών μονάδων με τα συνιστώμενα απορρυπαντικά, υγρά κρεμοσάπουνα για τα WC, χειροπετσέτες σε ειδικές θήκες κτλ.
  • Μεταφορά επιπλέον, του προσωπικού καθαριότητας των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων για τον καθημερινό καθαρισμό τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα των σχολείων, κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά με στόχο τη διασφάλιση της υγιεινής και της εύρυθμης λειτουργίας τους.
  • Εφοδιασμός με γάντια και μάσκες για όποτε κριθεί απαραίτητο.
  • Διαμόρφωση χώρου εφοδιασμένου με απολυμαντικό, γάντια, μάσκες και θερμόμετρο για την υποδοχή πιθανού κρούσματος.

Διαβεβαιώνουμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι ο Δήμος μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με όλα τα μέσα που διαθέτει, για την ασφαλέστερη επανέναρξη λειτουργίας των Σχολικών μονάδων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΘ.  ΜΠΙΝΙΣΚΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια