Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Επιστολή σπουδαστή από το Δημόσιο ΙΕΚ Δάφνης - Υμηττού

Στα προβλήματα που υπάρχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία στα Δημόσια ΙΕΚ, αναφέρεται ο Στέλιος Μαρκάκης, σπουδαστής από το ΔΙΕΚ Δάφνης- Υμηττού, με ανοιχτή επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Στην επιστολή του αναφέρει: 
«Μπαίνω στη διαδικασία να συντάξω αυτή την επιστολή καθώς δεν μπορώ να μη δω την ειρωνεία που διαδραματίζεται ως προς την εξ αποστάσεως διδασκαλία στα Δημόσια ΙΕΚ.
Από τη μία, δηλαδή, δηλώνει η κυρία Κεραμέως, ότι η κατάσταση βαίνει από το καλό στο καλύτερο, ότι έχουν δημιουργηθεί πλατφόρμες στα ΙΕΚ μας και πως έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Από την άλλη, ωστόσο, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Η δική μου πείρα στο ΔΙΕΚ Δάφνης - Υμηττού τουλάχιστον δείχνει άλλα δείγματα γραφής:
  • Η πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί δυσλειτουργεί, το σύστημα πέφτει και πολλές φορές αδυνατούμε να δούμε όσα αναρτώνται.
  • Οι σημειώσεις που αναρτώνται δεν είναι δυνατές να καλύψουν τις ανάγκες μας για γνώση των ιδιαιτεροτήτων της εκάστοτε ειδικότητας.
  • Δεν έχει ξεκινήσει κανένα μάθημα σε απευθείας σύνδεση.
  • Πώς είναι δυνατόν να έχει ξεκινήσει αφού βέβαια οι εκπαιδευτές μας είναι απλήρωτοι και δεν έχουν υπογράψει καν σύμβαση εργασίας. Ζώντας, δηλαδή, στην πλήρη εργασιακή ανασφάλεια δεν μπορεί να έχει κανείς την απαίτηση να είναι συνεπείς στη δουλειά τους, πόσο μάλλον ο ασυνεπής εργοδότης τους, το υπουργείο.
  • Επίσης, οι εκπαιδευτές δηλώνουν πως μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει σαφείς εντολές ως προς την παράδοση νέας ύλης ή την επανάληψη της ήδη διδαχθείσας στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Παρ΄όλη αυτή την κατάσταση, εμείς οι σπουδαστές έχουμε ανάγκη να μάθουμε την ειδικότητά μας ολοκληρωμένα, να συνεχίσουμε τις σπουδές μας ώστε να κατακτήσουμε μια ζωή και δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Σε αυτά τα πλαίσια σας ερωτώ, κυρία Κεραμέως, τι θα κάνετε ώστε να αλλάξει αυτή η απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα Δημόσια ΙΕΚ; Τι θα γίνει με το εξάμηνο;».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια