Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πρόταση - Επιστολή για να μπει τέλος στα Δημοτικά Τέλη από Δημοτική Παράταξη Πόλη Φωτεινή.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Δάφνη – Υμηττός,  23 /03/2020
Προς: Δήμαρχο Δάφνης- Υμηττού κο Αναστάσιο Μπινίσκο
Κοινοποίηση:
  • Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κο Δημήτριο Βερύκιο
  • Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων:
Όλγα Χριστινάκη, Ναυσικά Τόλια-Κηπουρού, Γεώργιο Μητροβγένη, Δέσποινα Λαγδά
  • Ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Δάφνης- Υμηττού: Δημήτριο Αργιανά
.
ΘΕΜΑ: Δημοτικά Τέλη τέλος, για όσο διαρκεί η κρίση της επιδημίας και οι συνέπειές της
Κύριε Δήμαρχε, σας στέλνω αυτήν την επιστολή, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις όλων όσων διαδραματίζονται στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του COVID-19  και έχοντας υπόψη τις προτάσεις που εκφράζουν δημοτικές ομάδες της αντιπολίτευσης του δήμου μας τις τελευταίες μέρες μέσω επιστολών ή αναφοράς τους στα κοινωνικά δίκτυα, με θέμα το επόμενο δημοτικό συμβούλιο της 26ης Μαρτίου, που θα γίνει χωρίς τη φυσική μας παρουσία, με τη “δια περιφοράς” διαδικασίας.
Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη και όπως φαίνεται είμαστε στην αρχή των εξελίξεων. Για το λόγο αυτό, προτείναμε στις 16 Μαρτίου 2020 με επιστολή μας τη δημιουργία ενός Έκτακτου Δημοτικού Οργάνου Ειδικού Σκοπού με την παρουσία των επικεφαλής ή εκπροσώπου που θα ορίσει η κάθε Δημοτική Παράταξη, καθώς και της συμμετοχής των δύο Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων της πόλης μας.
Δυστυχώς, ο Δήμος μας είναι πίσω στις διαδικασίες χρήσης μέσων ψηφιακής επικοινωνίας, που θα μπορούσαν να στηρίξουν την εποικοδομητική επικοινωνία των δημοτικών παρατάξεων.
Με αφορμή των όσων βιώνουμε, θα πρέπει να εξετάσουμε άμεσα την επένδυση σε τεχνολογίες που θα μας επιτρέπουν να λειτουργούμε ως εκπρόσωποι των πολιτών και σε συνθήκες έκτακτων μέτρων. Στην υπάρχουσα κατάσταση, λύση στη μεταξύ μας επικοινωνία θα μπορούσε να είναι επικοινωνία μέσω της συνδρομητικής ψηφιακής πλατφόρμας SKYPE ή κάποια άλλης αντίστοιχης.
Σε κάθε περίπτωση, η παρούσα αναφορά μας αφορά σε ζήτημα, με το οποίο ασχολήθηκε σήμερα και η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης Λαϊκής Συσπείρωσης και ζήτησε να μπει ως θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου συμβουλίου.
Στις 11 Μαρτίου, με επιστολή μας  στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, ζητούσαμε να ενημερωθούμε για διάφορα στοιχεία και διαδικασίες που αφορούν σε δημοτικά τέλη για επιχειρήσεις και κατοίκους προκειμένου βάσει αυτών να επεξεργαστούμε πρόταση για την μείωσή τους ή άλλα μέτρα, με σκοπό να στηρίξουμε πρώτα την τοπική αγορά που έχει πολλαπλά δοκιμαστεί είτε με υπερφορολόγηση είτε με μέτρα, όπως αυτό της απαγόρευσης καπνίσματος που το χειμώνα πρόσθεσε ένα ακόμη μέτωπο στη λειτουργία τους. Εδώ και μία εβδομάδα, προστέθηκαν τα πρωτοφανή, έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αισιόδοξες οικονομικές προβλέψεις.
Είναι κατανοητό ότι αφού δεν λαμβάναμε από τη διοίκησή σας εύκολα απαντήσεις στις ημέρες πριν την επιδημία, θεωρούμε ότι δύσκολα θα μας δοθεί ενημέρωση στην επιστολή της 11ης Μαρτίου όσον αφορά στις πληροφορίες που ζητήσαμε, οπότε και επανερχόμαστε εκ νέου και προτείνουμε:
  • Την απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως και των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που έκλεισαν με απόφαση της Κυβέρνησης. Για το πόσο διάστημα θα υπάρξει αυτή η απαλλαγή, θα εξαρτηθεί από τις τρέχουσες εξελίξεις.
  • Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και εάν δεν είχε προκύψει, η επιβολή των εκτάκτων μέτρων θεωρούμε επιτακτική τη μείωση του κόστους σε Δημοτικά Τέλη έως 40% για τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου, όπως και σε όσες νέες το ζητήσουν.
  • Απαλλαγή Δημοτικών Τελών για τις κατοικίες των συμπολιτών μας, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχασαν την δουλειά τους, κατά τη διάρκεια της κρίσης που προκλήθηκε από τα μέτρα, τουλάχιστον για ένα έτος .
  • Μείωση έως 40% στα Δημοτικά Τέλη για όλες τις κατοικίες – γραφεία – καταστήματα μη υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουλάχιστον για ένα έτος.
  • Πρόταση προς την Κεντρική Διοίκηση για Αναστολή της διαδικασίας της πληρωμής προστίμων από οφειλές και την απαλλαγή από τόκους καθυστέρησης.
  • Την απαλλαγή των τροφείων από τους παιδικούς σταθμούς, όσο παραμένουν εκτός λειτουργίας.
  • Να εξεταστούν οι οικονομικές προτάσεις κάθε δημοτικής ομάδας από τις υπηρεσίες του Δήμου και να εισηγηθεί σχετικό σχέδιο - πρόταση για από κοινού στήριξή του.
Ο  Δήμος Δάφνης - Υμηττού χρειάζεται να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τους συμπολίτες μας, που βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις από την κρίση της επιδημίας, η οποία πέρα από την υγεία μας, απειλεί τη βιωσιμότητα της κοινωνίας σε κάθε επίπεδο.
ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών
ΔΑΦΝΗ ΥΜΗΤΤΟΣ Πόλη Φωτεινή
Γεώργιος Δαουλάρης
οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Μπουρνελές Νικόλαος, Τσούτσουρας Δημήτρης,
Ντίνος Νίκος, Ρούσσου Καλλιρόη (Ρόη),

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια