Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Όλοι μαζί, να ανταλλάξουμε ιδέες, να προτείνουμε, να δράσουμε! Κορονοϊός και μέτρα πρόληψης

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού:
Με αίτημά μας από την Παρασκευή, 6 Μαρτίου, ζητήσαμε συγκεκριμένες δράσεις για τον κορονοϊό, που κάποιες είδαμε να υλοποιούνται και κάποιες όχι, καθώς και τη συγκρότηση διαπαραταξιακού συντονιστικού οργάνου. Αντ’ αυτού, δεν έχουμε (αν και έχει μεσολαβήσει τραγικά μεγάλο χρονικό διάστημα) καμία απολύτως επίσημη απάντηση ή ενημέρωση εκ μέρους σας…
Η ραγδαία εξάπλωση του νέου ιού και οι πρωτοφανείς διαστάσεις που λαμβάνει σε παγκόσμιο, πλέον, επίπεδο, αλλά και στη χώρα μας, δεν επιτρέπουν καμία κωλυσιεργία και αμφιθυμία. Πρέπει να ριχτούμε στη μάχη όλοι, προκειμένου να δώσουμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στην επιστημονική κοινότητα να βρει τον ιατρικό τρόπο αντιμετώπισής του. Επειδή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη της κατάστασης, οφείλουμε όλοι να παραμερίσουμε κάθε διαφορά και να δράσουμε στο τώρα από κοινού για το καλό όλων μας. Δεν κάνει εξαιρέσεις ο κορονοϊός, ούτε διακρίσεις.
Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή:
1) Να ριχτεί στη μάχη της ενημέρωσης με εντατικές καμπάνιες για την πρόληψη και τη σωστή συμπεριφορά σε υποψία κρούσματος
2) Να επιμείνει στα προληπτικά μέτρα
3) Επειδή έχει παρουσιαστεί ήδη το φαινόμενο συμπολίτες μας που υποψιάζονται ότι νοσούν να προσέρχονται, στο πλαίσιο της ελλιπούς ενημέρωσης, σε διάφορες δομές υγείας, που δεν είναι σημεία αναφοράς και χωρίς πρότερη συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, με ότι αυτό σημαίνει για την επίσπευση της διασποράς του ιού, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, να εξετάσει σήμερα κιόλας ο Δήμος από κοινού με τον ΕΟΔΥ, τη σκέψη δημιουργίας στον Δήμο μας ενός ξεχωριστού σημείου πρόσβασης πιθανών ασθενών (σε αυτόνομο εντελώς χώρο, ίσως και σε εξωτερική κατασκευή και πάντα με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας), που να γίνεται εκεί μια πρώτη ιατρική εκτίμηση για το αν πρόκειται για ύποπτο κρούσμα και να δίνονται οι οδηγίες για άμεση διακομιδή στο νοσοκομείο αναφοράς.
Ευελπιστούμε, μετά και το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε ότι το έργο συντονισμού το αναλαμβάνει η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, να αναθεωρήσετε και τη στάση σας στην από τεσσάρων και πλέον μηνών πρότασή μας για σύσταση αυτοτελούς τμήματος πολιτικής προστασίας στον Δήμο μας και να κατάλαβαν ακόμη και όσοι εκ της δημοτικής αρχής μιλούσαν για υπερβολές και πολυτέλειες, ότι η 24ώρου βάσεως και με εξειδικευμένο προσωπικό πολιτική προστασία, είναι απολύτως απαραίτητη.
Από πλευράς μας, συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητα της συνεργασίας και επεξεργαζόμαστε και άλλες προτάσεις.
Η επικεφαλής
Όλγα Χριστινάκη
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης