Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο ΕΛ.ΤΑ. Υμηττού(Τετ. 5/2/2020 και ώρα 6.00μμ)


Σε συνέχεια της από 29 Ιανουαρίου ανακοίνωσής μας και δεδομένου ότι η απόφαση αναστολής λειτουργίας των ΕΛ.ΤΑ Υμηττού δεν ανεκλήθη, ΚΑΛΟΥΜΕ τους Πολίτες σε Κίνηση, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Υμηττού, αύριο, Τετάρτη και ώρα 6.00μμ, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!
Ραντεβού σε ένα 24ωρο! Μετράμε αντιστροφα….
Ακολουθεί το κείμενο της από 29/1/2020 ανακοίνωσής μας:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ. ΥΜΗΤΤΟΥ
Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κληθήκαμε χθες, Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στον Υμηττό, το οποίο έλαβε χώρα στις 24 Ιανουαρίου. Δυστυχώς, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας συνεχίζεται και ο Δήμος μας όλο και «φτωχαίνει». Ο Υμηττός χωρίς ΕΛΤΑ και η Δάφνη με επιβάρυνση του εκεί υποκαταστήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για υπαλλήλους και εξυπηρετούμενους.
Ως δημοτική παράταξη,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το κλείσιμο της συγκεκριμένης υπηρεσίας κοινής ωφέλειας, που έγινε χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινότητα και δεν έχει παρουσιαστεί καμία μελέτη αιτιολόγησης του κλεισίματος με κριτήρια ηλικιακά, συγκοινωνιακά, παροχή παρεμφερών υπηρεσιών από άλλους οργανισμούς ή φορείς κλπ κλπ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, αλλά και τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών που προσφέρουν ανά την επικράτεια και θεωρούμε ότι το, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία διαβούλευση κλείσιμό τους, εναντιώνεται στην κοινωνία.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις δυνάμεις μας με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα αποφάσισε να απαιτήσουμε την επαναλειτουργία του καταστήματος.
ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι δεν θεωρούμε ότι η απόφαση ήταν αιφνιδιαστική, καθώς το προγενέστερο διάστημα επιχειρήθηκαν παρόμοια κλεισίματα σε πολλούς Δήμους, κάποια από τα οποία σταμάτησαν με έγκαιρες ενέργειες και έντονες διαμαρτυρίες των οικείων Δημάρχων.
Αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ήδη διαμορφωμένη κατάσταση, που πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να ανατρέψουμε! Πρέπει ΟΛΟΙ να αγωνιστούμε για να ανοίξει και πάλι το υποκατάστημα ΕΛΤΑ Υμηττού και να εναντιωθούμε στην οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ήδη καταθέσει στη ΒΟΥΛΗ σχετικό ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό, με το οποίο ζητάνε την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Υμηττού και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και από όποιον άλλον έχει δύναμη και φωνή να την ενώσει μαζί μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας, αν δεν λυθεί μέχρι τότε το πρόβλημα, να συμμετέχουν στην, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου, κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00μμ στην πλατεία Υμηττού. Αν και θέλουμε να ελπίζουμε ότι μέχρι τότε θα έχει ανακληθεί η απόφαση του κλεισίματος…
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:
‘‘Κατόπιν διαλογικής συζήτησης με τους αρχηγούς των παρατάξεων καθώς και δημοτικούς συμβούλους προχώρησαν στο κατωτέρω ψήφισμα:
«Α) Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δάφνης Υμηττού δηλώνει αντίθετο με την απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στην Κοινότητα Υμηττού και ζητά την άρση της. Θεωρεί ότι θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη κάποια στοιχεία πριν προβούν στο κλείσιμό του, όπως:
  • το ηλικιακό όριο των δημοτών της Κοινότητας Υμηττού το οποίο είναι αρκετά υψηλό
  • η πρόσβαση των κατοίκων στα όμορα καταστήματα για την εξυπηρέτησή τους, δεν είναι εύκολη λόγω αποστάσεως
  • δεν υπάρχει άλλη δημόσια υπηρεσία ούτε τράπεζα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων
  • τα όμορα καταστήματα και ειδικότερα το υποκατάστημα της Κοινότητας Δάφνης δεν επαρκεί τόσο από χώρους όσο και από προσωπικό για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Κοινότητας Δάφνης πόσο μάλλον και των δύο κοινοτήτων.
Τα ΕΛ.ΤΑ. πρέπει να παραμείνουν υπηρεσία κοινής ωφέλειας !
Β) Σε περίπτωση μη επίλυσης του προβλήματος, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00μ.μ. θα προβούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Υμηττού.»
Κλείνουμε με την παράκληση στους πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις μας, ούτως ώστε να ενημερωθούν, ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης, για την πραγματοποίηση ή μη της κινητοποίησης της Τετάρτης.
Για τους «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού»
Η επικεφαλής
Όλγα Χριστινάκη