Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Γιατί δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό.


Έναν προϋπολογισμό χωρίς όραμα παρουσίασε στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου για ψήφιση η διοίκηση του Δήμου Δάφνης Υμηττού.
Έναν προϋπολογισμό που φανερώνει ξεκάθαρα ότι δεν έχουν διάθεση να αλλάξουν τη θλιβερή καθημερινότητά της πόλης μας τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι δύο δημοτικές παρατάξεις που συνέπραξαν και συμμετέχουν με έμμισθες θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου.

Η νέα διοίκηση, συνέχεια της προηγούμενης, η οποία επί 17 χρόνια στη περιφέρεια της Δάφνης και 9 χρόνια στην περιφέρεια του Υμηττού αναλώθηκε σταθερά στην παραγωγή ακριβών έργων με αμφίβολη ποιοτική αξία για την καθημερινότητα των πολιτών συνεχίζει με την κατάθεση του προϋπολογισμού στην ίδια πολιτική φιλοσοφία.

'Ενας δήμος που τα τελευταία χρόνια ασφυκτιά από τα σκουπίδια, τον κακό φωτισμό, τις παρατημένες στη τύχη τους πλατείες και παιδικές χαρές δεν αντέχει άλλο το μεγαλείο ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, που κατά τη διοίκηση οδηγούν στην ανάδειξη ενός από τους καλύτερους σε οικονομική εικόνα δήμους της χώρας.

Ο νέος Δήμαρχος έχοντας τα τελευταία χρόνια την ευθύνη του Αντιδημάρχου Οικονομικών είναι φανερό ότι δεν επιθυμεί τη συνεννόηση και τη συναίνεση των δημοτικών παρατάξεων.
Αγνόησε επιδεικτικά την πρόταση τόσο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης όσο και των άλλων επικεφαλής να προχωρήσει σε μια συνάντηση για παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων του ενοποιημένου δήμου και μέσα από διαδικασία διαβούλευσης με δημοτικές παρατάξεις και φορείς του ενοποιημένου δήμου μας να προχωρήσει σε μια πρόταση προϋπολογισμού που να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Για μια ακόμα φορά η «νέα» διοίκηση με τους εταίρους των 2 δημοτικών παρατάξεων κατέθεσαν έναν προϋπολογισμό που δεν προχώρησε σε αυξήσεις στα κονδύλια για την καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, τις σχολικές εγκαταστάσεις, την κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και προτίμησε να παρουσιάσει ένα ισοσκελισμένο, προϋπολογισμό λογιστικής διαχείρισης, χωρίς καμία προοπτική.

Στα επιχειρήματα όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπου ξεκάθαρα μίλησαν για την πλασματικότητα του προϋπολογισμού και την έλλειψη προτάσεων που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η «νέα» διοίκηση δεν έδωσε καμία απάντηση επί της ουσίας. Επιπλέον, θέλοντας να προκαλέσει ακόμη πιο πολύ τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και επικεφαλής της μιας από τις συμπράττουσες παρατάξεις της διοίκησης απευθύνθηκε ειρωνικά σε αυτές λέγοντας «εάν φέρετε δικό σας προϋπολογισμό εγώ θα το στηρίξω!»

Το ότι ο ίδιος, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης επωφελούνται μιας σειράς υλικών και οικονομικών προνομίων, διαθέτουν γραφεία, υποστηρίζονται από συμβούλους, έχουν όλες τις υπηρεσίες του δήμου στην απόλυτη διάθεσή τους, λαμβάνουν μισθούς και αντί να κάνουν ουσιαστικό έργο, κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλο και προκαλούν όλους εμάς που δεν επιλέξαμε να σιωπήσουμε για μια έμμισθη θέση, αλλά παραμείναμε πιστοί σε όσα υποστηρίξαμε πριν λίγους μήνες.

Όλοι αυτοί οι λόγοι μας ανάγκασαν να αποχωρήσουμε από την αίθουσα και να μην ψηφίσουμε το «άψογα» ισοσκελισμένο προϋπολογισμό τους, που θα οδηγήσει με ακρίβεια το Δήμο μας στο σκοτάδι, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την πόλη μας.