Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ενημέρωση από Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού σχετικά με τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου

 Απ’ ότι φαίνεται οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται!!! Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απέδειξε περίτρανα πως κάποιοι θεωρούν ότι η διοίκηση ενός Δήμου είναι «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», αντίθετα σε νόμο, διαφάνεια, διάλογο, λογική και ηθική και όχι για να υπηρετούν το κοινό καλό. Τελικά, τα «δακτυλίδια» δίνονται σετάκι με τις κακές νοοτροπίες….
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκε για μία ακόμη φορά στις 9μμ. Τελείωσε λίγο πριν τη 1πμ. Μπορεί η αντιπολίτευση να μην έχει ούτε έμμισθες θέσεις, ούτε απαλλαγή από την εργασία της, ούτε γραμματειακή και υλικοτεχνική υποστήριξη, ούτε τους υπαλλήλους stand by, ούτε καν να της χορηγούνται από τη Δημοτική Αρχή τα στοιχεία που ζητάει για να επιτελέσει τον ρόλο της, όμως, είναι πολύ πιο ενημερωμένη και προετοιμασμένη από Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Προέδρους και λοιπά αξιώματα, σεβόμενη τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύτηκαν.
Η Ημερήσια Διάταξη της χθεσινής συνεδρίασης περιελάμβανε 17 θέματα, στην πλειοψηφία των οποίων επισημάναμε σοβαρές ελλείψεις και νομικές ασάφειες. ΘΕΣΑΜΕ ερωτήσεις και ΖΗΤΗΣΑΜΕ διευκρινίσεις που δεν μπόρεσαν να μας δώσουν ούτε οι εισηγητές των θεμάτων, ούτε οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ούτε ο δήμαρχος. ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ζητήματα νομιμότητας στην πλειοψηφία των εισηγούμενων, με αποτέλεσμα 4 από τα θέματα (σχεδόν το ¼ των θεμάτων) να αποσυρθούν, ενώ κάποια άλλα ψηφίσθηκαν με επιφυλάξεις. Τραγελαφικές εισηγήσεις, όπως επιτροπή κληρώσεως που κληρώνει τον εαυτό της, αλλά και επικίνδυνες παρεκτροπές από συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ο «ορισμός» μελών σε επιτροπές.
Προ Ημερησίας Διάταξης:
ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ εγγράφως δύο προτάσεις για συζήτηση και λήψη αποφάσεως. Η πρώτη αφορά στη δημιουργία Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο μας και η δεύτερη στην εκπόνηση Διαχειριστικής Μελέτης για το άλσος Άρη Αλεξάνδρου, αλλά και όλα τα άλση και πάρκα του Δήμου μας. Και για τις δύο προτάσεις μας, ο Δήμαρχος μας παρέπεμψε σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούμενος να αποδεχθεί ακόμα και τη δέσμευση για εισαγωγή των θεμάτων στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.
ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ, ΕΠΙΣΗΣ, εγγράφως, την ανησυχία μας για την κωλυσιεργία και τις περίεργες μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη συγκρότηση της Δημόσιας Επιτροπής Διαβούλευσης Δάφνης Υμηττού, που αποτελεί το θεσμικό όργανο στο οποίο φορείς και πολίτες του Δήμου μας μπορούν να μετέχουν και να συνδιαμορφώνουν γνωμοδοτήσεις προς τον Δήμο για σοβαρά θέματα, όπως ο προϋπολογισμός, τα τεχνικά έργα κ.ά.
ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ τις νομικές παρεκκλίσεις που έχουν ως τώρα υποπέσει στην αντίληψή μας και, επί τις οποίες, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μας απάντησαν ότι δεν είναι σε θέση να τοποθετηθούν και επιφυλάχθηκαν να μελετήσουν τη νομική διάσταση του θέματος.
ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ τα δύο Ψηφίσματα που κατέθεσαν η παράταξη Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. (αφορούσε εξοντωτικό πρόστιμο σε υποψήφιο δήμαρχο άλλης περιφέρειας για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας) και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας (αφορούσε τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τη διεκδίκηση μόνιμων θέσεων εργασίας).
ΑΚΟΥΣΑΜΕ με τη δέουσα προσοχή και σεβασμό τις θέσεις όλων των επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων που αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα της πόλης. Και αν αναφερόμαστε στο αυτονόητο, που είναι να ακούμε τους συνομιλητές μας, είναι επειδή πρέπει κάποια στιγμή να στηλιτεύσουμε το πνεύμα αδιαφορίας ή και ειρωνείας που έχουν επιλέξει να υιοθετήσουν «έμμισθοι άρχοντες» της πόλης, οι οποίοι είτε ασχολούνται με τα κινητά τους είτε θεωρούν ότι η ειρωνεία είναι απάντηση. Η αφαίρεση δε του λόγου λόγω υπέρβασης χρόνου από δημοτικό σύμβουλο που αναφέρει συγκεκριμένα προβλήματα με οδούς και αριθμούς, τα οποία αφορούν την ασφάλεια όλων μας και την ύπαρξη «μαιευτηρίων», όπως τα αποκάλεσε, ποντικιών δεν είναι κατανοητή στο πλαίσιο κανενός κανονισμού λειτουργίας.
Επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης:
ΖΗΤΗΣΑΜΕ από το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλίες για συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οξυμένο οικονομικό πρόβλημα και έχει έλθει εις γνώσιν του Δημοτικού Συμβουλίου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου η ανάγκη στήριξής τους και να μην παραμένουμε μόνο στο γράμμα του νόμου.
ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ «τυφλή» ψήφο σε θέματα που έρχονται με ελλιπείς εισηγήσεις. Για παράδειγμα, ένας τροποποιητικός πίνακας με αλλαγές οικονομικών μεγεθών θα πρέπει αυτονοήτως να εμπεριέχει τον λόγο της τροποποίησης, καθώς και το τι ισχύει και καλούμαστε να τροποποιήσουμε. Όπως, επίσης, και τα κονδύλια για επισκευές, συντηρήσεις κλπ θα πρέπει να μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποια κτίρια ή κατασκευές αφορούν. Και αφού δεν φρόντισε η Δημοτική Αρχή να περιλαμβάνονται εγγράφως τα απολύτως αναγκαία στοιχεία, θα έπρεπε να είναι σε θέση να μας ενημερώσει, τουλάχιστον προφορικά, για το τι καλούμαστε να ψηφίσουμε και όχι να τελεί υπό σύγχυση φάσκοντας και αντιφάσκοντας και, τελικώς, να εγκαλεί εμάς για υπερβολή. Τα υπέρ-βολικά να τα αναζητάνε στη δική τους παράταξη, όχι στη δική μας!
ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ τη μη σύννομη διαδικασία ορισμού μελών επιτροπών προσωρινών και οριστικών παραλαβών έργου, με αποτέλεσμα την απόσυρση των σχετικών εισηγήσεων, κάτι που επιρρώνει τις διαμαρτυρίες μας για την αξιοπιστία των εισηγήσεων που έρχονται ελλιπείς και ασαφείς.
ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ τα εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για τα οποία εγκρίθηκε η καταστροφή τους ως άχρηστο υλικό, να ανακυκλώνονται, για να λάβουμε πάλι απαντήσεις που δείχνουν να αγνοείται η τύχη τους μετά την έγκριση καταστροφή τους.
ΠΡΟΦΥΛΑΞΑΜΕ τη χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου μας των οφειλούμενων σε αυτούς από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου σχετικά με τα μέσα ατομικής προστασίας και μέτρων, ζητώντας από τους αρμόδιους να διερευνήσουν το κατά τη γνώμη μας νομικό λάθος της εισήγησης που θα μπλόκαρε και πάλι τη διαδικασία.
ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ μια φιλοζωική επιτροπή αντάξια του αντικειμένου της για να λάβουμε κατ’ επανάληψη την απάντηση του Δημάρχου ότι μπορεί να ορίσει όποιους θέλει αυτός (τι κι αν κάλεσε πολίτες να δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν) και, τελικώς, μετά τις πολλές αντιφάσεις του να αποσύρει το θέμα. Μετά από τις τόσες αντιφάσεις δυσκολευόμαστε και εμείς να αποδεχθούμε τόσο αβίαστα ότι όσα ζητήσαμε (νομιμοποιητικά έγγραφα φιλοζωικού σωματείου, του οποίου μέλη έχουν επιλεχθεί να συμμετέχουν στην επιτροπή που χειρίζεται τα κονδύλια, άσκηση μηνύσεως κατά αγνώστου για το πλήθος των φολών που έχουν παρατηρηθεί τελευταία στις γειτονιές μας κ.ά) έχουν δρομολογηθεί. ΑNAMENOYME τα νομιμοποιητικά έγγραφα που ζητήσαμε, καθώς και τις ασκηθείσες μηνύσεις που μας είπαν ότι έχουν υποβάλει, γιατί προς το παρόν εμείς γνωρίζουμε μόνο για τις μηνύσεις που έχει δεχθεί ο Δήμος για μη τήρηση των διατάξεων περί φιλοζωίας. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ανεμπόδιστη και ακηδεμόνευτη ενεργοποίηση ΟΛΩΝ των εθελοντών.
ΚΑΛΟΥΜΕ, και πάλι, όλους τους συμπολίτες μας να παραμένουν ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.

Για τους "Πολίτες σε Κίνηση"
Η επικεφαλής
Όλγα Χριστινάκη

Στα links που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα έγγραφα που καταθέσαμε προ Ημερησίας Διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο:
https://politessekinisi.gr/protasi-pros-eisagogi-alsh/
https://politessekinisi.gr/protasi-pros-eisagogi-tmhma-politikhs-prostasias/
https://politessekinisi.gr/epistoli-me-thema-tin-sygkrotisi-tis-di/
Επίσης, στα εξής links μπορείτε να ενημερωθείτε για αιτήματα που κατέθεσαν στο Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Υμηττού οι Σύμβουλοι της δημοτικής μας παράταξης, όπου και εκεί επικρατεί η αδιαφορία και η λογική του μη διαλόγου:
https://politessekinisi.gr/agia-foteini/
https://politessekinisi.gr/anatetheises-ergasies-se-idiotes/