Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πρόβλημα υγιεινής στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης

"Αγαπητές κυρίες/ριοι,

Παίρνω το θάρρος να σας γράψω μήνυμα, όντας προβληματισμένη από τη άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι χώροι υγιεινής(τουαλέτες) του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης Γ.Μπουζιάνης.
Σας θυμίζω πως το συγκεκριμένο σχολείο στα όρια του δήμου Δάφνης  με το Δήμο Αθηναίων από την πλευρά του Νέου Κόσμου είναι μια μικρή μονάδα,  αλλά  κόσμημα για τον Δήμο μέσω των εικαστικών του,και όχι μόνο δράσεων.
Δυστυχώς οι παλιές εγκαταστάσεις του, όπως στην προκειμένη περίπτωση, γίνονται επικίνδυνες τόσο για την υγεία όσο και για τη σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών.
Πρόσφατα, μετά από πολλές εκκλήσεις στον δήμο, του συλλόγου διδασκόντων, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μάζεψε υπογραφές και κατέθεσε αίτημα στον δήμαρχο Δάφνης για ολική ανακαίνιση των χώρων.
Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι για τα 120 παιδιά του σχολείου υπάρχει 1 χώρος(4 τούρκικες). Από αυτές έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στη μία λόγω επικινδυνότητας. Τα καζανάκια σκουριασμένα και με ετοιμόρροπα καπάκια έτοιμα να πέσουν. Αλυσίδες σκουριασμένες ή και κομμένες τις οποίες μικρά παιδιά αδυνατούν να φτάσουν. Πλακάκια παλιά που γλιστρούν. Πάτωμα με παγίδες και αντίθετη ρήση όπου οτιδήποτε αντί να πάει μέσα φεύγει εκτός. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την έλλειψη πρωινής καθαρίστριας(Όπως και σε όλα τα σχολεία του δήμου άλλωστε) έχουν ως αποτέλεσμα ατυχήματα, ευτυχώς μέχρι στιγμής χωρίς τραυματισμούς. Φανταστείτε μικρά παιδιά 6-7 χρονών να γλιστρούν κ να πέφτουν μες τις ακαθαρσίες τους.
Ο Δήμος προς τιμήν του,έστειλε την τεχνική υπηρεσία ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να προβεί σε ανακαίνιση,παρά μόνο σε στήριξη του εξοπλισμού που ΘΑ κριθεί άμεσης προτεραιότητας(να βιδώσει καλύτερα τα καζανάκια).
Και ρωτώ,κύριοι, ποιος θα αναλάβει της ευθύνη εάν κάποιο παιδί τραυματιστεί σοβαρά; Γιατί περιμένουμε και δεν προλαμβάνουμε;
Ενδεικτικά σας παραθέτω κάποιες φωτογραφίες

Με εκτίμηση.
Χ. Παπαγεωργίου. "

Πηγή: