Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανακοίνωση – Ενημέρωση του Δήμου Δάφνης – Υμηττού για τα καταστήματα (κατάληψη κοινόχρηστου χώρου)

 

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού ενημερώνει :

Α) Τις επιχειρήσεις του Δήμου μας ότι, προκειμένου να προβούν σε κατάληψη κοινόχρηστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, σκαμπό, εμπορευμάτων, ψυγείων κλπ, όπως άμεσα προσέλθουν και  υποβάλλουν  αίτηση στο Οικονομικό Τμήμα (Έλλης 16 & Κανάρη, 4ος όροφος) του Δήμου ή στο  email: oikomomiko@dafni-ymittos.gov.gr .

Με το δικαίωμα κατάθεσης αίτησης, δεν συνεπάγεται ότι επιτρέπεται η κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου πριν την έκδοση την αντίστοιχης άδειας. Η αίτησή σας και η έκδοση της αντίστοιχης άδειας, θα πρέπει να προηγηθούν της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κατάληψη κοινόχρηστου χώρου άνευ της ανάλογης άδειας, θεωρείται αυθαίρετη με όλες τις συνέπειες που ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 50, παρ. 2 του Ν. 4257/2014, όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 55, παρ.8 του Ν.4483/2017.

Β) Τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες σε καταβολή του Τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων καταστημάτων (0,5%, 2% & 5%) σύμφωνα με την αριθμ. 1209/22-12-2023 ΚΥΑ (ΦΕΚ 7332/τ.Β/22-12-2023) των Υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και του Διοικητή της ΑΑΔΕ, ότι όλες οι πληρωμές των υπόχρεων των ανωτέρω τελών γίνονται νομίμως μόνο μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της ΑΑΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση :

https://www.aade.gr/dilosi-apodosis-toy-teloys-diamonis-parepidimoynton-kai-toy-teloys-epi-ton

Οι διατάξεις της ανωτέρω ΚΥΑ ισχύουν και για τα οφειλόμενα τέλη των ετών 2022 και 2023.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

& ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια