Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Προβολή ταινίας "Athenian Material" στον ΦΟΥ - Σάββατο 3-2-2023

Η "Ομάδα φίλων άλσους Άρης Αλεξάνδρου" σε συνεργασία με την ομάδα "Δυτικό Μέτωπο," σας προσκαλούν το 🔖Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, στις ⏰20:00, στον Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού στην προβολή της ταινίας 📌ATHENIAN MATERIAL της 📌Laure Vermeersch.

▶️ Η ταινία ATHENIAN MATERIAL γυρίστηκε για τους ανθρώπους και με τους ανθρώπους της Δυτικής Αττικής.

▶️ Το ATHENIAN MATERIAL αφηγείται την κατακερματισμένη ιστορία πολλών ανθρώπων, με τα λόγια, τα τραγούδια τους και τα σημαίνοντα σώματά τους. Όπως αναφέρει και η ίδια η δημιουργός της ταινίας:

«Στην Αθήνα, εν μέσω της ελληνικής κρίσης, ο Θωμάς δραστηριοποιημένος στα θέματα περιβάλλοντος, η Γωγωντίνα η χορογράφος, ο Καντίρ ο ρακοσυλλέκτης, η Αθανασία η τσιγγάνα που μαζεύει παλιοσίδερα και ο Γιάννης ο οδηγός απορριμματοφόρου, μάς οδηγούν σε έναν άλλο κόσμο: αυτόν των απορριμμάτων, που πολλαπλασιάζονται με τους δικούς μας ρυθμούς της υπερκατανάλωσης.

Μαζί τους η ταινία, τόσο ρεαλιστική όσο και ποιητική, μας προσκαλεί σε μια σύγχρονη κόλαση που θυμίζει το αρχαίο βασίλειο του Άδη, σε ένα τόπο όπου για τους πιο πολλούς από εμάς ζει το αόρατο, όπου οι πρώτες ύλες κατασπαταλώνται ατελείωτα. Οι συμμετέχοντες στο φιλμ μακριά από το να ενδώσουν στην τραγωδία, με τις ιστορίες τους μας παραπέμπουν σε έναν νέο κόσμο που απομένει να επινοηθεί».

✅ Γλώσσα της ταινίας είναι τα Ελληνικά, με αγγλικούς υπότιτλους.

▶️ Μετά το πέρας της ταινίας, ο Θωμάς Μπιζάς - πρωταγωνιστής στην ταινία, αλλά και στη ζωή, εδώ και δεκαετίες για το θέμα του ΧΥΤΑ, θα μάς ενημερώσει για τους εγκληματικούς σχεδιασμούς στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

▶️Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

✅ Είσοδος Ελεύθερη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια