Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Παραλαβή δεμάτων με βρεφικά είδη ρουχισμού και εξοπλισμού για τις ωφελούμενες οικογένειες που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα “Baby Bank” της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη»

 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δάφνης – Υμηττού παρέλαβε την Πέμπτη 7/12/20123 και την Παρασκευή 8/12/20123 τα πρώτα δέματα με βρεφικά είδη ρουχισμού και εξοπλισμού για τις ωφελούμενες οικογένειες που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα “Baby Bank” της ΑμΚΕ «Φαιναρέτη».

Το πρόγραμμα “Baby Bank” υλοποιείται  μέσω του Κέντρου Κοινότητας  του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Είναι ένα πρόγραμμα συλλογής και δωρεάν διανομής βρεφικών ειδών και εξοπλισμού (καρότσια, κούνιες, ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, προϊόντα περιποίησης, παιχνίδια, βιβλία κά), για βρέφη, νήπια και παιδιά από 0 έως 5 ετών και απευθύνεται σε έγκυες και νέους γονείς που αντιμετωπίζουν δύσκολες κοινωνικο -οικονομικές συνθήκες.

Στόχος του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει στις νέες οικογένειες τα απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξη των βρεφών, νηπίων και παιδιών τους (ηλικίας 0 έως 5 ετών), ανακουφίζοντας τους από τα ιδιαίτερα αυξημένα έξοδα των πρώτων ετών της γονεϊκότητας και  διασφαλίζοντας το καλύτερο ξεκίνημα για τη δική τους ζωή μέσα από έναν βιώσιμο τρόπο συλλογής, διαλογής και προσφοράς ειδών.

Οι οικογένειες που ενδιαφέρονται να λάβουν πληροφορίες  και να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας για την πληρέστερη ενημέρωση και για την καταγραφή των εκάστοτε αναγκών τους.

Πληροφορίες για την ένταξη στο Πρόγραμμα “Baby Bank”:

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός, Γραφείο 1 – Ευαγγελία Σταματέλου, Ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας

Τηλέφωνο: 213 2037822 – 2132037823

Email: Kentrokoinotitas@dafni-ymittos.gov.gr

            stamatelou@dafni-ymittos.gov.gr

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού όπως υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) όπως υιοθετήθηκαν το 2015.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια