Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Αμύντας: Από παίκτης προπονητής ο ΚουκουνιάςΑπό τα παρκέ και την πορτοκαλί εμφάνιση στην άκρη του πάγκου του Αμύντα θα βρεθεί ο Παναγιώτης Κουκουνιάς, όπως έγινε γνωστό από την ομάδα του Υμηττού το μεσημέρι της Παρασκευής (8/9).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας με τον, μέχρι πρότινος, παίκτη του, Παναγιώτη Κουκουνιά, ο οποίος θα συμμετέχει στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας των Ανδρών, βοηθώντας τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων του τμήματος, με την εμπειρία του και τον χαρακτήρα του, έχοντας βασικό ρόλο στην χημεία και στην εξέλιξη του ρόστερ, όπως έκανε και ως παίκτης.

Ο Παναγιώτης ήταν ο βασικός στυλοβάτης των “πορτοκαλί“, από το 2010 (με μία διακοπή τη σεζόν 2011-12) και θα μας μείνει αξέχαστο το ιδιαίτερο συγκινησιακό απόγευμα, στο Αγρίνιο, όταν ανακοίνωσε, ότι ολοκληρώνει την αθλητική του πορεία.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ειδίκευση Καλαθοσφαίριση) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ως προπονητής πλέον, μας απάντησε για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής του καριέρας, τη στροφή στην προπονητική, τη σχέση του με το Σύλλογο, αλλά και για τη σεζόν που έρχεται:

Πως αισθάνεται με την απόφασή του να ολοκληρώσει την αγωνιστική του καριέρα, ενώ υπήρχε καλό αγωνιστικό επίπεδο ξαφνιάζοντας πολλούς

Ήταν μια ώριμη απόφαση μετά από σκέψη ολόκληρο τον τελευταίο χρόνο μου ως αθλητής, καθώς ήθελα να σταματήσω την αθλητική μου πορεία με αξιοπρέπεια αγωνιστική και σωματικά υγιής, χωρίς κάποιον πολύ σοβαρό τραυματισμό όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας. Για τους κοντινούς μου ανθρώπους δεν ήταν κάτι ξαφνικό, όλοι γνώριζαν την αγάπη μου για την προπονητική και τη θέλησή μου να ξεκινήσω όσο νωρίτερα γινόταν την επαγγελματική μου ενασχόληση με αυτήν, από ένα πολύ υψηλό επίπεδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα του Αμύντα.

Κρεμώντας τα παπούτσια μετά από 11 συνεχόμενες σεζόν στον Υμηττό, τι τον έσπρωξε να συνεχίσει σε άλλο πόστο, στην ίδια ομάδα

Αρχικά ήμουν σίγουρος ότι δεν θα σταμάταγε η πορεία μου στο μπάσκετ με μια αποτυχία και την πτώση της ομάδας από την Α2, οπότε ανακοίνωσα αρκετά νωρίτερα ότι τα παιχνίδια των μπαράζ θα ήταν τα τελευταία μου. Για εμάς ήταν η φυσική συνέχεια αυτή, καθώς ήδη γνώριζαν οι άνθρωποι της ομάδας την πρόθεσή μου να ασχοληθώ επαγγελματικά με την προπονητική και έτσι μου έδωσαν την ευκαιρία τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, να είναι στην ομάδα που αγάπησα τόσο και με αγάπησαν. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία!!!

Πως βλέπει την ενασχόληση πλέον, ως προπονητής

Τα πρώτα μου βήματα ως προπονητής έγιναν πριν 10 χρόνια στο επίπεδο των ακαδημιών. Σε αντρικό και σε τόσο υψηλό επίπεδο, που βρίσκεται η ομάδα του Αμύντα, είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Έχω την όρεξη να μάθω και να εμπλουτίσω τις όποιες γνώσεις έχω στο άθλημα, έχω την θέληση να βοηθήσω την ομάδα και από αυτό το πόστο και ιδιαίτερα τους νεαρότερους παίχτες της, έχω όνειρο και πιστεύω την ικανότητα να γίνω ένας πολύ καλός προπονητής στο μέλλον, βασιζόμενος πάντα στις δικές μου ηθικές και “κοινωνικές” αξίες που διδάχθηκα από την οικογένειά μου. Πάντα θέτω στόχους στη ζωή μου. Ο κύριος στόχος μου είναι να το κάνω με το δικό μου τρόπο και η προπονητική μου πορεία να έχει το δικό μου στίγμα και να μην “μοιάζει” κάπου.

Η δυναμική της Elite League αυξήθηκε κατακόρυφα την περασμένη χρονιά, πως βλέπει την επόμενη, που έρχεται

Περιμένω να είναι το δυσκολότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Οι ομάδες που ανέβηκαν από τη Β’ Εθνική ήρθαν με σκοπό να πρωταγωνιστήσουν ξανά και τη φετινή χρονιά και φαίνεται οτι είναι από τα πρώτα φαβορί για την άνοδο. Όλες οι ομάδες, εκτός ελαχίστων, έχουν ενισχυθεί με 2 ξένους παίχτες κάτι που σίγουρα ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο του πρωταθλήματος. Θα είναι μία συναρπαστική χρονιά για όλους!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια