Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Απόφαση σοκ Αρείου Πάγου για Θέατρο Βράχων (Λόφος Κοπανά)

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα των δήμων Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα για αναίρεση της απόφασης του εφετείου σχετικά με τον Λόφο Κοπανά (Θέατρο Βράχων), με αποτέλεσμα να παραμένει σε ισχύ η απόφαση του Εφετείου που δικαιώνει τις διεκδικήσεις των ιδιωτών για το Λόφο Κοπανά και περιλαμβάνει πάνω από 100 στρέμματα, μεταξύ των οποίων είναι τα Θέατρα Βράχων και οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Άμεση ενημέρωση ζητάει από τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού η Όλγα Χριστινάκη (Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού). 

Η ανάρτησή της:

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης για τον Λόφο Κοπανά; Οριστικά σε ιδιώτες το Θέατρο Βράχων;
Περιμένω άμεση απάντηση στο mail που έστειλα στον δήμαρχο Δάφνης Υμηττού και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ελπίζω σε διάψευση.
Καλώ όλους τους δημοτικούς συμβούλους σε άμεση αντίδραση.
Ενημερώνω τους πολίτες για το mail που έστειλα:
"κ. Δήμαρχε,
σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν εις γνώσιν μας, απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο δήμος μας στον Άρειο Πάγο και έτσι ισχύει η απόφαση του Εφετείου που παραχωρεί έκταση του Λόφου Κοπανά και το Θέατρο Βράχων στους ιδιώτες!! Μέχρι στιγμής καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε από εσάς, ως θα οφείλατε...
Δυστυχώς, το χειρότερο σενάριο φαίνεται ότι επαληθεύεται και δυστυχώς δεν έχουμε δει και τίποτα από όσα είχαμε ζητήσει και είχαμε συναποφασίσει για παραστάσεις διαμαρτυρίας, εκδηλώσεις, ενημέρωση των πολιτών κ.ά, να πραγματώνονται.
Σας καλούμε να ενημερώσετε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες της Δάφνης και του Υμηττού για το τι ακριβώς συμβαίνει και για μία έστω φορά να αφήσετε την περιχαράκωσή σας και να βγείτε μαζί μας στον λαό, ούτως ώστε να δώσουμε όλοι μαζί την ύστατη μάχη για τον δημόσιο χαρακτήρα του Θεάτρου Βράχων και του Λόφου Κοπανά.
κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
ζητάμε να συζητηθεί εκτάκτως και πριν από όλα το συγκεκριμένο θέμα στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, να μας παρασχεθεί πλήρης ενημέρωση και να λάβουμε σχετικές αποφάσεις.
Όλγα Χριστινάκη
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού "

 

Αντίστοιχο αίτημα και από άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης: 



Τη σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για ενημέρωση και δράση ζητά και η αντιπολίτευση στον Δήμο Βύρωνα.


«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει τη λύση και να τηρήσει την δέσμευση της» τόνισε ο δήμαρχος Βύρωνα Άκης Κατωπόδης μιλώντας στο Κόκκινο και την Αλέκα Ζουμή, ενώ συμπλήρωσε πως ο δήμος θα το παλέψει με πολλούς τρόπους. 

Η συνέντευξη του δημάρχου Βύρωνα κου Κατωπόδη σχετικά που επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση: 

Την ίδια στιγμή, οι δήμαρχοι Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού σε απάντηση τους που δημοσιεύτηκε σήμερα το απόγευμα, προχώρησαν σε κοινή δήλωση επιβεβαιώνοντας την πληροφορία σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Λόφο Κοπανά(Περιοχή Θεάτρου Βράχων):

«Με πρόσφατη απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου και των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, κατοχυρώνοντας σε ιδιώτες έκταση 104 στρεμμάτων περίπου, στο Λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα εμβληματικά Θέατρα Βράχων αλλά και γήπεδα και χώροι αναψυχής. Η απόφαση αυτή είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία ωστόσο δεν μας βρίσκει απροετοίμαστους.

Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε από κοντά την πορεία της υπόθεσης στην οποία μάλιστα είχαμε πρόσφατα μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος κατοχύρωσε τελεσίδικα τον δασικό χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά.

Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας επιδιώκοντας κατ’ αρχάς συνάντηση με αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη. Παράλληλα δηλώνουμε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε ο χώρος να παραμείνει, ανοικτός, δημόσιος, ελεύθερος στην υπηρεσία της κοινωνίας των πολιτών». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια