Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Παρά Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Ακόμη μια πρωτιά για την Μπουρνιά στην Τσεχία

Μετά την Ιορδανία και στο τουρνουά της Οστράβα στην Τσεχία «ITTF Czech Para Open 2023» η Ευανθία Μπουρνιά, πήρε την πρώτη θέση. 
Κι η πρωτιά αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς επικράτησε, για πρώτη φορά, αθλήτριας από μεγαλύτερη κατηγορία. 
Στην κατηγορία 1 ήταν να πάρουν μέρος 4 αθλήτριες, την τελευταία στιγμή ακύρωσε τη συμμετοχή της η αθλήτρια της Φινλανδίας και τη θέση της πήρε μια αθλήτρια από την κατηγορία 2, η Ολλανδή Φέμκε Κόμπεν την οποία και αντιμετώπισε στον τελικό και τη νίκησε 3-2. 
Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να προηγείται 2-0 (11-7, 11-8) ισοφάρισε η Ολλανδή σε 2-2 (4-11, 9-11), αλλά στο τέλος η Μπουρνιά έδειξε την κλάση της και πήρε το κρίσιμο σετ με 11-3 και την πρώτη θέση. Την απονομή έκανε, όπως και στην Ιορδανία, ο  ittf para entries coordinator, Γιώργος Σεληνιωτακης. 
Η πρωτιά αυτή της χάρισε 18 βαθμούς (7 για τη νίκη της επί αθλήτριας μεγαλύτερης κατηγορίας, 9 από το χρυσό μετάλλιο και 1+1 από τις άλλες δύο αθλήτριες που νίκησε στον όμιλο. Μετά το τουρνουά της Ιορδανίας η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια